14/05/2014

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Εργαστηρίου Σχεδίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Μαρκόπουλο


Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση του Εργαστηρίου Σχεδίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), με τίτλο «ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ: από τη Σύλληψη στην Υλοποίηση», που διοργανώνει το Γραφείο της Α.Σ.Κ.Τ., σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.


Στο Δήμο Μαρκοπούλου φιλοξενείται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών, στα πλαίσια της προσπάθειάς του, να κρατήσει ενεργό το Πολιτιστικό Κέντρο και να φέρει σε αμεσότερη επαφή τους δημότες, τόσο με σύγχρονα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα, που συμβαίνουν στο αθηναϊκό κέντρο, όσο και με καλλιτέχνες του τόπου μας, σε πείσμα των αντιξοοτήτων της εποχής.


Φέτος, με έμφαση στον πλουραλισμό, που διέπει τη σύγχρονη τέχνη και την ποικιλία των εικαστικών προσεγγίσεων, ο Γιώργος Καζάζης, υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος Σχεδίου της Α.Σ.Κ.Τ., παρουσιάζει οκτώ (8) καλλιτέχνες, από διάφορα εργαστήρια γλυπτικής και ζωγραφικής της Σχολής: Μιχάλης Κλαουδάτος, Κική Κολυμπάρη, Δημήτρης Κριτσωτάκης, Μαρία Μανουρά, Μεθενίτη Ευδοκία (απόφοιτη), Αιμιλία Μωραϊτη, Φανούρης Μωραϊτης και Φιλιώ Σαμσάκη.

 

Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με σχέδια, φωτογραφίες, κατασκευές, γλυπτά, video, τυπώματα και ζωγραφικά έργα, αλλά και προσχέδια και σημειώσεις των καλλιτεχνών, με στόχο να παρουσιαστεί η πορεία, το σχέδιο και η συνολική διαδρομή, από την αρχική ιδέα του κάθε εικαστικού, μέχρι και την υλοποίηση και τελική μορφή του έργου.



Μέρος της εκδήλωσης αποτελεί και το «πάντρεμα» του πολιτισμού με την παιδεία. Έχει ήδη ξεκινήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της έκθεσης, που απευθύνεται σε σχολικές τάξεις της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, υπό την επίβλεψη εικαστικών δασκάλων, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη σύγχρονη τέχνη, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, βασισμένων στη θεματική της έκθεσης, όπως και οι ξεναγήσεις για ομάδες ανηλίκων.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δηλώνουν συμμετοχή στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο τηλ. 2990-71706, στο fax 22990-85270, ηλεκτρονικά στο email: kimpizi@markopoulo.gr.


Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Δράκος, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Άρης Γκλιάτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κώστας Μεθενίτης, εκπρόσωποι και φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ., εκπαιδευτικοί, φιλότεχνοι και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.



H έκθεση συνεχίζεται μέχρι και τις 31 Μαϊου, με  ωράριο λειτουργίας, καθημερινές και Σάββατο 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. και τις Κυριακές 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.


Σας περιμένουμε όλους, να αξιοποιήσετε τη σπάνια ευκαιρία, να γνωρίσετε από κοντά τη δουλειά των εργαστηρίων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους καλλιτέχνες, τη διαδικασία και τα έργα τους!