28/05/2014

Κοινωνία Προοπτικής: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Στις εκλογές της 18ης Μαΐου, είχαμε την τιμή να αναδειχθούμε σε έναν από τους μονομάχους του επαναληπτικού γύρου των δημοτικών εκλογών.
Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μία άνιση αναμέτρηση γιατί αντίπαλός μας ήταν μία απερχόμενη δημοτική αρχή που είχε στη διάθεσή της υλικούς πόρους που εμείς δεν είχαμε αλλά και όλο τον μηχανισμό του Δήμου που δεν είχε διστάσει να εκμεταλλευτεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο από την αρχή της προεκλογικής περιόδου. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσουμε – τα είδατε και διασκεδάσατε όσο και εμείς. Δρόμοι άρχισαν να ανασκάπτονται, οικόπεδα να καθαρίζονται, λακκούβες να κλείνουν, χρόνια αιτήματα δημοτών βρήκαν θαυματουργή λύση.
Γνωρίζαμε, ότι θα ήταν μία αναμέτρηση με μεγάλο ηθικό κόστος γιατί ο αντίπαλός μας είχε ήδη αποδείξει ότι ήταν αποφασισμένος να παίξει χωρίς τιμή, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αναστολές. Στόχος του δεν ήταν μόνο η επικράτηση στις εκλογές αλλά και η ηθική εξόντωση όλων όσων διαφωνούσαν. Για αυτό και τα βασικά εργαλεία της προεκλογικής του εκστρατείας δεν ήταν το έργο και οι θέσεις του (αυτά εξάλλου ήταν πολύ αδύναμα για να του εγγυηθούν τη νίκη), αλλά οι εξωφρενικές συκοφαντίες, οι ύβρεις, τα βρώμικα κουτσομπολιά που με τέχνη διοχέτευε, οι άμεσες και έμμεσες απειλές.
Παρ’ όλα αυτά, επιλέξαμε συνειδητά να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας επιβάλει τους δικούς του όρους παιχνιδιού. Επιλέξαμε να συμπεριφερθούμε όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία.
Γιατί ΕΜΕΙΣ μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε το διάλογο με τους πολίτες με συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και δεν είχαμε ανάγκη να επιστρατεύσουμε αθέμιτα μέσα.
Γιατί ΕΜΕΙΣ αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στη ΛΟΓΙΚΗ των πολιτών και όχι στα ένστικτα της αρένας.
Γιατί ζούμε στο 2014, όχι στο 1950.
Πολλοί έσπευσαν να μας προειδοποιήσουν ότι αυτή η τακτική θα μπορούσε να εκληφθεί ως «αδυναμία», «ηττοπάθεια», «φόβος».
Πολλοί μας είπαν ότι, αν θέλαμε να εξασφαλίσουμε τη νίκη, θα έπρεπε να γίνουμε το ίδιο αιμοδιψείς και αδίστακτοι. Να γίνουμε ΙΔΙΟΙ.
Μόνο που εμείς μπήκαμε σε αυτή την προσπάθεια για να δώσουμε στους συμπολίτες μας τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλαμε να είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. Οφείλαμε να είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. Και για αυτό επιμείναμε σε αυτό που πιστεύαμε και αυτό που μας αντιπροσώπευε. Και αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα το ξανακάναμε. Γιατί είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!
Τα αποτελέσματα του επαναληπτικού γύρου των Δημοτικών Εκλογών δικαίωσαν την επιλογή μας. Προς μεγάλη φρίκη του κ. Σ. Μεθενίτη και των περί αυτού, ο επαναληπτικός γύρος των εκλογών δεν εξελίχθηκε στην σίγουρη και άνετη νίκη του 60% που εκείνοι ανέμεναν και τόσο περίτρανα διέδιδαν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μετατρέψαμε τον «περίπατο» του κ. Σ. Μεθενίτη σε εναγώνια προσπάθεια επιβίωσης του ίδιου και των πρακτικών του !
Είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε 1 στους 2 πολίτες να μας εμπιστεύονται και να ενώνονται μαζί μας. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τον συνδυασμό που είχαν επιλέξει κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών. Παρά τη λάσπη, τα ψέματα και τον εκφοβισμό που συστηματικά χρησιμοποίησε ο αντίπαλος συνδυασμός εναντίον μας.
Συγκεντρώσαμε το ποσοστό του 49, 54%. Χωρίς να συνωμοτήσουμε με κανένα, χωρίς να σπιλώσουμε κανέναν, χωρίς να παίξουμε βρώμικα παιχνίδια με κανένα. Μόνο και μόνο γιατί δείξαμε στους πολίτες ότι ξέρουμε να ακούμε, ξέρουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές και να αναδεικνύουμε τα κοινά οράματα, ξέρουμε να σεβόμαστε την προσωπικότητα και την υπόληψη των άλλων.
Γιατί δείξαμε στους πολίτες ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΑΖΙ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ «ΕΝΑΝΤΙΟΝ».
Κάπως έτσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας βρήκαν τον κ. Σ. Μεθενίτη να προσπαθεί απεγνωσμένα να αντλήσει ικανοποίηση από μία πύρρειο νίκη. Να θριαμβολογεί για μία οριακή επικράτηση 79 ψήφων που βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στη συκοφαντία, τους εκβιασμούς, τη βρωμιά και τα προσωπικά ρουσφέτια.
Ο θόρυβος των βεγγαλικών και των λοιπών γραφικοτήτων δεν μπόρεσε να καλύψει την εκκωφαντική έλλειψη καθαρής νομιμοποίησης του αντίπαλου συνδυασμού. Και ο κ. Σ. Μεθενίτης έπρεπε να εξηγήσει τι πήγε στραβά με την δαιμόνια και «σίγουρη» στρατηγική του. Έπρεπε να εξηγήσει γιατί, παρά τον λυσσαλέο και ανήθικο πόλεμο που έκανε ενάντια σε όλους μας, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μας δώσει περισσότερη δύναμη και ισχυρότερη φωνή.
Η βολικότερη εξήγηση; Μα φυσικά, άλλο ένα σενάριο – υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστή (ξανά!) τον κ. Σ. Μεθενίτη να παλεύει μόνος (ξανά!) ενάντια σε μία διαγαλαξιακή συνωμοσία στην οποία μετείχαν (ταυτόχρονα!) υποχθόνια οικονομικά συμφέροντα, αντιλαϊκές μνημονιακές κυβερνήσεις, ίντριγκες μεταξύ άλλων δημοτικών συνδυασμών και ισχυρές μεταφυσικές δυνάμεις.
Για να τελειώνουμε:
·        Δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ ίχνος αλήθειας σε όσα ανεκδιήγητα είπε ο κ. Σ. Μεθενίτης εναντίον του συνδυασμού μας και ειδικά εναντίον του επικεφαλής μας κ. Κ. Αλλαγιάννη, τόσο κατά την τελική προεκλογική του ομιλία στις 23 Μαΐου, όσο και κατά την «νικητήρια» ομιλία του τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Μαΐου. Ήταν απλώς μία συρραφή από συκοφαντίες, ψέματα και στρεβλώσεις με μοναδικό στόχο να περισώσει ό,τι μπορούσε από τη χαμένη του δυναμική και τον πληγωμένο του εγωισμό.
·        Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύσαμε ευχαριστήρια επιστολή, με την οποία καλούσαμε τους Δημότες, που είχαν ψηφίσει άλλους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, να εμπιστευθούν εμάς για την εκπροσώπησή τους. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο αντίπαλος συνδυασμός. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών επέλεξε εμάς. Είναι τιμή μας και όχι λόγος απολογίας.
·        Εάν το έργο, το ήθος και οι προτάσεις του κ. Σ. Μεθενίτη και του συνδυασμού του ήταν τόσο επαρκείς και πειστικές, καμία συνωμοσία μεταξύ των υπόλοιπων συνδυασμών δεν θα μπορούσε να παρασύρει τους πολίτες μακριά του. Οι δημότες δεν είναι πρόβατα.
·        Το 49,54% των ψηφοφόρων που απέρριψαν τον κ. Σ. Μεθενίτη και επέλεξαν εμάς κατά τον επαναληπτικό γύρο. Είχαν Δικαίωμα να το κάνουν. Και το Δικαίωμα αυτό λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί τον κ. Σ. Μεθενίτη, θα έπρεπε να ψάξει τους πραγματικούς λόγους που συνέβη αυτό ξεκινώντας από μία στοιχειώδη αυτοκριτική.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που εμπιστευθήκατε και ψηφίσατε το συνδυασμό μας στις εκλογές της 25ης Μαΐου και μας φέρατε μία μόλις ανάσα από τη νίκη. Μας δώσατε το ελπιδοφόρο ποσοστό του 49,54%, διπλασιάζοντας έτσι εντυπωσιακά το ποσοστό μας από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Σας δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να εκπροσωπήσουμε επάξια τους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο προωθώντας την συνεργασία και τις δημιουργικές ιδέες και διαφυλάσσοντας τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το πολιτικό ήθος. Από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα αναλωθούμε σε κοκορομαχίες, τεχνητές εντάσεις και επιχειρήματα-βεγγαλικά, αλλά σε αντιπολίτευση ουσίας και προτάσεων για το καλό του τόπου.
Σας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε το ισχυρό μήνυμα του 49,54% των ψηφοφόρων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ