15/05/2014

Σε θεσμό καθιερώνονται πλέον τα Σχολικά Πρωταθλήματα στον Δήμο Μαρκοπούλου!


Η χαρά και ο ενθουσιασμός της συμμετοχής χαρακτήρισαν το Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», το περασμένο Σάββατο 10-5-2014.

Μια εβδομάδα μετά την άκρως επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση «Βάλε Τρίποντο στη Ζωή» και το Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας (εκτός από ένα), αναμετρήθηκαν στο φιλέ του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Μαρκοπούλου.

Με σύνθημα «χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας, παίζουμε όλοι για τα αθλητικά ιδεώδη, τη συμμετοχή και το παιχνίδι», στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν έξι (6) ομάδες μαθητριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.


Στόχος των Σχολικών Πρωταθλημάτων, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», είναι η σύνδεση της παιδείας με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα, η πρόσβαση όλο και περισσοτέρων μαθητών και νέων σε αυτόν και τα φυσικά, πνευματικά και κοινωνικά προσόντα που προφέρει. Το παιδί μαθαίνει από μικρή ηλικία, να ασκεί σώμα και πνεύμα, στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και ομαδικότητας. Προσόντα που θα αποτελέσουν τις υγιείς βάσεις του χαρακτήρα του και της μετέπειτα ενήλικης ζωής του.

Όλες οι ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους, με δικαίωμα απεριόριστων αλλαγών, σε αγώνες των δυο (2) σετ, των είκοσι πέντε (25) πόντων έκαστο.

Βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε όλες τις μαθήτριες και σχολεία που συμμετείχαν, από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Δράκο, τον ιατρό της διοργάνωσης κ. Κώστα Χυτήρογλου και την αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μαρία Χασάπη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και ο «Βραυρώνιος», θέλουν να ευχαριστήσουν τους διευθυντές και τους γυμναστές των σχολείων, για τη συνοδεία των ομάδων και τη συμμετοχή τους, τον ιατρό της διοργάνωσης κ. Κ. Χυτήρογλου, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για τη συμβολή τους και φυσικά τους δημότες, που με την παρουσία τους, ενίσχυσαν και ενθάρρυναν τις μικρές βολεϊμπολίστριες.

Το ραντεβού με τη γιορτή του αθλητισμού, ανανεώθηκε για το Σάββατο 31 Μαϊου, στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου!