14/05/2014

Επικαιροποίηση των δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιάννη Σγουρού, απέναντι στον Δήμο Μαρκοπούλου!


Μία σύντομη μα άκρως εποικοδομητική συνάντηση, μεταξύ του Δημάρχου Μαρκοπούλου κου Σωτήρη Μεθενίτη και του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κου Παύλου Καμάρα και υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη κου Γιάννη Σγουρού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 14 Μαΐου 2014, κατά την οποία επικαιροποιήθηκαν οι δεσμεύσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Μαρκοπούλου.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Αντιδρώντας άμεσα, στο γεγονός της απένταξης από το ΕΣΠΑ της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μαρκόπουλο, εξαιτίας των πολλών ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τις υποψήφιες ανάδοχες εταιρείες κατασκευής του, η Περιφέρεια Αττικής πήρε την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει το έργο, με ιδίους πόρους.

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΜΑΡΚΟ»
Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κος Γιάννης Σγουρός, η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμευτεί και έχει εντάξει στον σχεδιασμό της, την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο Γήπεδο της Μαρκό, με ιδίους πόρους.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Η σημαντικότερη  βέβαια δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κου Γιάννη Σγουρού, είναι η καταβολή κάθε προσπάθειας, για την ολοκλήρωση της Αποχέτευσης και στο Πόρτο Ράφτη, ένα έργο ύψους 23 εκ. Ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσια ανακοίνωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), τεχνοκράτης, κος Γιάννης Μέξης, έχει δεσμευτεί για την ένταξη του έργου, στο αμέσως επόμενο χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, ίσως να είναι το πρώτο έργο της Περιφέρειας Αττικής που θα ενταχθεί! 

Η εποικοδομητική συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, συνεχίζεται για το καλό της περιοχής μας.