13/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ & ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Δελτίο Τύπου 12 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι κεντρικές προεκλογικές μας συγκεντρώσεις για την επερχόμενη τριπλή εκλογική μάχη.

Ο λαός έχει κριτήριο και ξέρει:

Το ΚΚΕ στην σχεδόν 100χρονη ιστορία του πάντα του έλεγε την αλήθεια, αψηφώντας για το πολιτικό κόστος.  Eιδικά δε για το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαιωθεί στις εκτιμήσεις του.  ΜΟΝΟ αυτό, είπε δύο φορές, ένα στεντόρειο ΟΧΙ : Στην ένταξή μας στην ΕΟΚ και στο  μεγαλύτερο μνημόνιο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας: Στη συμφωνία του Μάαστριχτ.

Επαληθεύτηκε στην εκτίμησή του για το ποιος είναι ο χαρακτήρας της κρίσης αλλά και για τις επιπτώσεις της στον λαό. Είναι φανερό τώρα, ότι ενώ ο αγώνας για τα άμεσα λαϊκά προβλήματα είναι αναγκαίος και δε λυπόμαστε κόπους και θυσίες για να είμαστε στην πρωτοπορία του, από μόνος του δεν αρκεί. Οι επί μέρους νίκες μπορούν να χαθούν και να μας πάρουν πίσω πολλαπλάσιες κατακτήσεις και δικαιώματα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα στην ημερήσια διάταξη!

Απευθυνόμαστε ειδικότερα στους νέους. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ την επερχόμενη σταθεροποίηση της οικονομίας ή την ανάπτυξη που σας τάζουν. Θα μοιράσουν ψίχουλα, ενώ κλέβουν τα καρβέλια! Αυτή η ανάπτυξη που μόνο στόχο έχει  τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας & κερδοφορίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σημαίνει μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μισθούς πείνας και συνθήκες διαρκούς απασχολησιμότητας.

Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη, τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και για την κατάσταση στη χώρα μας. Όπως και το προηγούμενο διάστημα η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στους Δήμους θα περάσει σε μεγάλο βαθμό εξ αιτίας της συναίνεσης των τοπικών αρχόντων.

Εμείς, έχουμε  το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να ζητάμε τη λαϊκή ψήφο, σαν επιβράβευση κι ενίσχυση της συνεπούς μας αγωνιστικής στάσης σε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ΔΗΜΟ.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζονται από το ΚΚΕ περιέχουν ανθρώπους του μόχθου, γνήσιους αγωνιστές που δε μεταλλάσσονται την άλλη μέρα των εκλογών.

Εμείς ποτέ δε θα συναινέσουμε και δε θα γίνουμε υπάλληλοι της ΕΕ και των μονοπωλίων που τη διαφεντεύουν.

Στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την πολύπαθη Αττική απαιτούνται κρίσιμες αποφάσεις για πολύ σοβαρά προβλήματα και ενώ  οι άλλοι κρύβουν προεκλογικά τις θέσεις τους, εμείς δεσμευόμαστε από τώρα:

·         Στο θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών

·         Για τη διαχείριση ύδατος και λυμάτων

·         Για τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων

·         Για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση

·         Για την πολιτική γης

Στο δήμο μας οι στόχοι του αγώνα μας είναι συγκεκριμένοι:

Καλούμε το λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: Χρειάζεται να  διεκδικήσουμε  τα χρωστούμενα από το κράτος στον Δήμο από νόμιμους και παράνομα παρακρατημένους πόρους του παρελθόντος καθώς και διαρκή κρατική χρηματοδότηση (υπάρχει τρόπος: αλλάζοντας το φορολογικό σύστημα και καταργώντας τα φορολογικά προνόμια του κεφαλαίου) και να απαιτήσουμε  επενδύσεις στην ύδρευση, αποχέτευση, υποδομές, σχολεία και υγεία.

ΝΕΡΟ: Για να μη πούμε το νερό νεράκι θα αντιταχθούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, και θα απαιτήσουμε  να επενδυθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρησή του.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Η αποχέτευση πρέπει να ολοκληρωθεί στο Μαρκόπουλο, αλλά και να ξεκινήσει στο Πόρτο Ράφτη με πρώτο βήμα την παράκτια ζώνη.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Έλλειψη σχολείων δημιουργεί  ανισότιμες συνθήκες μόρφωσης στα παιδιά μας και εμείς διεκδικούμε την κατασκευή τους ανεξάρτητα από το βαθμό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Θα απαιτήσουμε και θα αγωνιστούμε για την άμεση ενίσχυση του  Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου. Θα συμπαρασταθούμε ταυτόχρονα   στους κατοίκους των γειτονικών μας δήμων που έχουν ήδη υποστεί το ψαλίδισμα των τοπικών υπηρεσιών υγείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ: Ας μην ξεχνάμε: Οι δημοτικές υπηρεσίες και υποδομές στηρίζονται στους εργαζομένους. Εμείς θα σταθούμε  πάντα στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για σταθερή κι ασφαλή εργασία, χωρίς μειώσεις μισθών, κινητικότητα κι απολύσεις. Θα απαιτήσουμε την  στήριξη των ανέργων και των οικογενειών που αιτούνται συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο με έκτακτη κρατική επιχορήγηση του δήμου.

Στις εκλογές αυτές συμμαχούμε με αγωνιστές ανεξάρτητα από προηγούμενη κομματική προτίμηση.

Δεσμευόμαστε να είμαστε τα μάτια κι αυτιά του λαού και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα, φιλοδοξώντας να παραμένουμε πάντα μπροστάρηδες και πρωτοπόροι.