09/05/2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Μια νέα, δημιουργική εποχή αρχίζει στο Δήμο Μαρκοπούλου


ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»:

Μια νέα, δημιουργική εποχή αρχίζει στο Δήμο Μαρκοπούλου


Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» αγκαλιάζει και εκφράζει όλες τις περιοχές του ενιαίου δήμου μας (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Μερέντα, Οικισμός Πολυτεχνείου, Βραυρώνα, Χαμολιά), διαφορετικές περιοχές με τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ιδιαιτερότητες η κάθε μια.

Είμαστε ο συνδυασμός που έμπρακτα και όχι στα λόγια, δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια προς όφελος όλων των δημοτών και κατοίκων του τόπου μας.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», ανεξάρτητη από κόμματα και μακριά από πάσης φύσεως συμφέροντα, βάζει επιτέλους τέρμα στη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την ιδιοτέλεια αλλά και την ανικανότητα.

Δεν υπάρχει πολίτης που να μην αγανακτεί βλέποντας τις ίδιες παρέες να εκμεταλλεύονται την ανοχή όλων μας και να οδηγούν τον τόπο στη μιζέρια και στην απαξίωση.

Δεν ανεχόμαστε άλλο να χρησιμοποιούν το Δήμο σαν να είναι ιδιοκτησία τους, να υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας, να καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας, να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η συμμετοχή όλων αλλάζει τα δεδομένα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχουμε όραμα, δίνουμε ελπίδα ότι κάτι διαφορετικό γεννιέται, δίνουμε προοπτική στο Δήμο μας,  ενώνουμε, δεν διχάζουμε, συνθέτουμε απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα υλοποιούμε τις πλέον συμφέρουσες για το κοινωνικό σύνολο αποφάσεις.

Φέραμε στο προσκήνιο ανθρώπους, που ενώ διαπρέπουν στον τομέα τους, συνειδητά απείχαν από την πρώτη γραμμή, γιατί δεν ήθελαν να μπλέξουν με το «βούρκο».
Τους πείσαμε ότι η συμμετοχή στα κοινά, όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, ανεβάζει τον άνθρωπο σε άλλο επίπεδο.

Πεποίθησή μας είναι πως μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει στο Δήμο μας, πιο φωτεινή, πιο ζεστή, πιο ανθρώπινη.

Με τη διαφορετικότητα του λόγου και των πράξεών μας, με το παράδειγμα της προσωπικής και επαγγελματικής διαδρομής μας, και πάνω απ’ όλα με τη συμμετοχή όλων μας στη διαμόρφωση, στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε πως:

·               Ο ΠΟΛΙΤΗΣ μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής,
·               Εκριζώνονται «συνήθειες» στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου που τον καθιστούσαν έως τώρα πρότυπο αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας (π.χ. υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, ανασφάλιστη εργασία, ρουσφέτια, κ.ο.κ.).
·               Κυριαρχεί ευνομία, ευταξία, διαφάνεια και αξιοκρατία.
·               Τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του Δήμου μπαίνουν σε τάξη.
·               Αλλάζουμε άμεσα την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με το παράδειγμα της προσωπικής μας στάσης.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας πρωτοπόρος συνδυασμός με δομές (γραφεία, καταστατικό, εκλεγμένα όργανα, ιστοσελίδα), αρχές, δημοκρατικές διαδικασίες και αδιάλειπτη παρουσία στα δημοτικά δρώμενα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είμαστε παρόντες, με γνώση και άποψη για κάθε θέμα που συζητείται σε όλες τις Επιτροπές του Δήμου, στα συμβούλια των νομικών του προσώπων και φυσικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δίνουμε βήμα λόγου σε κάθε συμπολίτη μας και αφουγκραζόμαστε τον παλμό και τα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Επιδιδόμαστε καθημερινά σε μια κούρσα ενημέρωσης των συνδημοτών μας για όλα τα ζητήματα του Δήμου, μέσω της ιστοσελίδας μας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της μαζικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και της διανομής εντύπων. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα μας αναρτώνται τα πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ούτε καν η Δημοτική Αρχή δεν τολμά να τα «φιλοξενήσει» στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σκοπός μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα συμπολίτης μας που να μπορεί να ισχυριστεί πως «δεν ήξερε»…

Αποδεικνύουμε πως ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε για την πρόοδο του τόπου μας, για την ευημερία και προκοπή όλων των συμπολιτών μας.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε επιθυμούμε να γίνουμε. Δεν μισθώνουμε μυστικοσυμβούλους, επικοινωνιολόγους, δημοσκόπους και λοιπούς δημοσιολόγους. Δεν έχουμε «πλάτες», ινστρούκτορες ή ταγούς.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτά που μας ενώνουν επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε:
·               Να δώσουμε διέξοδο στις ανησυχίες των συμπολιτών μας.
·               Να δώσουμε έκφραση στις δημιουργικές και ανιδιοτελείς δυνάμεις.
·               Να νοικοκυρέψουμε τον τόπο που θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας.
·               Να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία στην οποία θα είμαστε υπερήφανοι να ζούμε και να εργαζόμαστε.

Κατανοούμε απολύτως τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.

Έχουμε θέσεις και αρχές για τον τρόπο επίλυσής τους.

Διαθέτουμε ικανούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά.

Δεν φοβόμαστε να συγκρουσθούμε, αν αυτό επιβάλλει το κοινό όφελος.

Αντιμετωπίζουμε το παρόν και προγραμματίζουμε το μέλλον.

Αξιοποιούμε κάθε δημιουργική και ανιδιοτελή συμμετοχή από οποιονδήποτε, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Σταματάμε τις σπατάλες, νοικοκυρεύουμε όλες τις λειτουργίες, εισπράττουμε τα οφειλόμενα από τους κατά σύστημα μπαταχτσήδες.

Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από Προγράμματα, χρήματα οξυγόνο για την τοπική κοινωνία, τα οποία στερήθηκε παντελώς ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια.

Θα είμαστε κακός μπελάς για οποιαδήποτε κεντρική εξουσία, διεκδικώντας με πείσμα και αποφασιστικότητα τους πόρους που μας ανήκουν.


Ο ΚOΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις εκλογές του Μαΐου απαλλάσσεται δια παντός ο τόπος από τις πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα και τους εκφραστές τους.

Ήδη άρχισαν τα γνωστά τους πολιτικά παιχνίδια, τη λάσπη, τις συκοφαντίες, την παραπληροφόρηση. Από κοντά και οι δήθεν δημοσκοπήσεις, που επιβεβαιώνουν την προσωπική τους αγωνία και τον πολιτικό τους αμοραλισμό.

Προχωράνε σε ετερόκλητες συμμαχίες, ετερόκλητες σε επίπεδο προσώπων και πολιτικής, με μόνο γνώμονα την κάλυψη των αμαρτιών τους και την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο μέχρι χθες αντίπαλος αναγνώρισε σήμερα ξαφνικά την ανωτερότητα του ανδρός και τον στηρίζει με νύχια και με δόντια μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα.

Από την άλλη, διάττοντες «σωτήρες» του τόπου ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, διαγκωνιζόμενοι για «μια θέση στον ήλιο», ήλιο όμως που επιμελώς απέφευγαν όλα αυτά τα χρόνια, παραμένοντας στη σιγουριά της ανυπαρξίας τους.

Σήμερα που τα λόγια έχουν χάσει το νόημά τους και όλοι λένε και υπόσχονται τα πάντα, εμείς καλούμε τον κάθε πολίτη να αποφασίσει υπεύθυνα για το μέλλον του τόπου. Τον προτρέπουμε να ενημερωθεί σωστά και να μη στηρίξει την απόφασή του σε φήμες, ψεύτικες υποσχέσεις και παραπληροφόρηση.

Ο κόσμος πλέον δεν γελιέται και ας το καταλάβουν καλά οι σύγχρονοι Γκόρτσοι. Καθημερινά, πληροφορούμαστε τις διάφορες υποσχέσεις τους, οι οποίες αγγίζουν το limit-up στο Χρηματιστήριο της πολιτικής ανηθικότητας. Ήρθε η ώρα όμως, οι συνειδητοποιημένοι και αφυπνισμένοι ΠΟΛΙΤΕΣ να τους στείλουν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Βασιζόμενοι στον ενθουσιασμό και στην αποδοχή που συναντάμε καθημερινά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι πως οι συμπολίτες μας έχουν πάρει την απόφασή τους. Απόφαση να αλλάξει όχι απλά σελίδα, αλλά και κεφάλαιο ο τόπος μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά αξίζει στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.

Μαχόμαστε και θα μαχόμαστε για να μπορούμε με περηφάνια να λέμε, εμείς και τα παιδιά μας: «ΖΩ στο Δήμο Μαρκοπούλου!»

Σας καλώ όλους να γίνετε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, να επιλέξετε συνειδητά και με επίγνωση αυτούς που θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου τα επόμενα πέντε (5) χρόνια.
Είμαι σίγουρος πως η επιλογή σας θα είναι η σωστή για όλους μας, για τον τόπο και για τα παιδιά μας.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», να είστε βέβαιοι ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

ΒΑΛΑΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ .

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ._



Πόρτο Ράφτη, 09/05/2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr