21/05/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες!
Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο υπογράφων, που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής του, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, που μας δείξατε την πρώτη Κυριακή των εκλογών!
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και με ποσοστιαία διαφορά της  τάξης των επτάμισυ (7,5 %) μoνάδων απ’ τον δεύτερο Συνδυασμό, είναι μια μεγάλη νίκη όλων μας και μια πρώτη θετική ψήφος εμπιστοσύνης σε μια Δημοτική Αρχή, που είπε «ΠΑΡΩΝ» στα πολύ δύσκολα, στην μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας του Δήμου Μαρκοπούλου!
Τότε που ο Δήμος μας ήταν καταχρεωμένος, με 18,5 εκατομμύρια Ευρώ και τα κατασχετήρια έπεφταν βροχή, με στόχο τα περιουσιακά του στοιχεία, τότε που οι εργαζόμενοι στον Δήμο μας μειώνονταν (από 240 σε 200) και η εφαρμογή του Μνημονίου μείωνε στο 1/3 την κρατική επιχορήγηση στην πόλη μας από 180 χιλ. Ευρώ σε 68 χιλ. Ευρώ  τον μήνα, εμείς δεν κρυφτήκαμε  απ’ τις ευθύνες, «βάλαμε πλάτη» για να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο.
Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγωνιστήκαμε 14 ώρες το 24ωρο, με πάθος, οργάνωση και πρόγραμμα και πετύχαμε αυτά που επιβράβευσαν με την ψήφο τους οι δημότες μας την πρώτη Κυριακή των εκλογών:
Μείωση του χρέους κατά 70%, στα 6,5 εκ. Ευρώ, ολοκλήρωση και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και δίκτυο Αποχέτευσης για το Μαρκόπουλο, αναμενόμενη ένταξη του έργου της Αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη στο άμεσο μέλλον, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κοινωνικές δράσεις και «Βοήθεια στο σπίτι» για εκατοντάδες αναξιοπαθούντες δημότες, εκσυγχρονισμός Δημοτικού Υποκαταστήματος, ΚΑΠΗ και Πολυχώρος Πολιτισμού στο Πόρτο Ράφτη, δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για 1000 δημότες με ελάχιστο αντίτιμο και 508 θέσεις απασχόλησης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για τους ανέργους της πόλης μας!
 Παρά την κρίση, παντού πήγαμε με μικρά ή μεγάλα βήματα μπροστά, σε κανένα τομέα δεν γυρίσαμε πίσω!
Αυτά όμως αφορούσαν την ψήφο της πρώτης Κυριακής. Μια ψήφο που αφορούσε στα πεπραγμένα μας και εμπεριείχε σταυροδοσία, σε διακόσους εβδομήντα (270) αξιόλογους συμπολίτες μας σε οκτώ (8) διαφορετικούς Συνδυασμούς, που με την σειρά τουςκατέθεσαν Προγράμματα με ιδιαίτερα αξιόλογες και σημαντικές προτάσεις, τις οποίες θα αξιολογήσουμε και θα αξιοποιήσουμε.
Τώρα όμως, ψηφίζουμε για το Μέλλον μας!
Η απόφαση είναι ανάμεσα σε δύο υποψηφιότητες Δημάρχων, δύο ψηφοδέλτια Δημοτικών Συμβούλων και δύο διαφορετικές προγραμματικές και αξιακές προτάσεις.
Επιζητούμε από εσάς την σύγκριση και την αξιολόγηση σας σε όλα τα επίπεδα,
·        στην προσφορά και εμπειρία του καθενός,
·        στο Πρόγραμμα,
·        στους ανθρώπους του κάθε Συνδυασμού που θα αναλάβουν τις τύχες του Τόπου μέχρι το 2019
Γι’ αυτόν τον λόγο, ζητήσαμε και δύο δημόσιες συζητήσεις, με συγκεκριμένη θεματολογία, ανάμεσα στον κ. Αλλαγιάννη και τον υπογράφοντα.
Τι καλύτερο για να βγάλουν σωστά συμπεράσματα οι δημότες μας, από δύο δημόσιες ανοιχτές συζητήσεις, την Πέμπτη, 8 μμ στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου και την Παρασκευή, 8 μμ στο Λιμάνι του Πόρτο Ράφτη;
Ο κ. Αλλαγιάννης, υπεκφεύγει να απαντήσει και στην πράξη, αρνείται τον Διάλογο!
Γι’ αυτόν τον λόγο και μετά την υποτιμητική για τους Δημότες μας, άρνησή του να προσέλθει στον διάλογο, καλούμε τους συμπολίτες μας με την υπευθυνότητα που πρέπει να διακρίνει όλους μας, όταν αποφασίζουμε για το πώς θα διοικηθεί η πόλη μας τα επόμενα πέντε χρόνια, να δώσουν την δική τους απάντηση, στα εξής ερωτήματα:
1.     Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που έχει την εμπειρία στα δύσκολα,  πραγματικές λύσεις και Πρόγραμμα για το μέλλον του Τόπου μας και την ανεργία, λέει την αλήθεια στους δημότες,  είναι καθαρή, έντιμη και αξιοπρεπής απέναντι τους και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δικαιοσύνη και αξιοκρατία, Η΄ μια Δημοτική Αρχή των ατελείωτων «ΘΑ», με παλαιοκομματικές πρακτικές του προσωπικού ρουσφετιού και των ψεύτικων υποσχέσεων για θέσεις εργασίας στον Δήμο μας (που δεν υπάρχουν και το ξέρουν καλά όσοι ψευδώς τις υπόσχονται) ;
2.     Θέλουμε Δημοτική Αρχή, χωρίς πολιτικούς και οικονομικούς προστάτες, ανεξάρτητη, έντιμη και μαχόμενη μόνο για τα συμφέροντα του Τόπου μας Η΄ μια Δημοτική Αρχή, που την στηρίζουν ενεργά και με πάθος η προηγούμενη καταστροφική διοίκηση του Δήμου μας και ελάχιστοι αυθαιρετούντες καταστηματάρχες της Παραλιακής Ζώνης ;
3.     Θέλουμε Δημοτική Αρχή κομματικά ανεξάρτητη, που ενώ θα συνεργάζεται και θα επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους τους κρατικούς φορείς, θα βάζει πάντα το συμφέρον του Τόπου πάνω από τους μικροκομματικούς συμβιβασμούς όποτε αυτό είναι αναγκαίο, Η΄ μια Δημοτική Αρχή μονοκομματικά εξαρτημένη και υποταγμένη στις εντολές της εκάστοτε Κυβέρνησης ή του οποιοδήποτε κόμματος σε βάρος του Τόπου ;
4.     Τέλος, θέλουμε μια Δημοτική Αρχή, που θα πρωταγωνιστεί στις Δημόσιες Σχέσεις, Η΄ μια Δημοτική Αρχή που θα ματώνει από την καθημερινή δουλειά για τον Τόπο, θα λειτουργεί διεκδικητικά αλλά και τεχνοκρατικά, με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη για τους συμπολίτες μας, με μακροχρόνιο προγραμματισμό αλλά και καθημερινή ευελιξία, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών του Δήμου, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής ;

Συμπολίτες!
Μας γνωρίζετε καλά όλους μας!
Είναι η ώρα για το καλό της πόλης μας να αποφασίσετε με απόλυτη ευθύνη  και πλήρη γνώση όλων αυτών των δεδομένων, σε ποιους θα δείξετε την εμπιστοσύνη σας!
Εμείς σας καλούμε με το χέρι στην καρδιά να σφραγίσετε με την ψήφο σας θετικά το Μέλλον της Πόλης μας.
Ελάτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !

Με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης