16/04/2014

ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ OPTIMIST ΣΤΟΝ Ι.Ο.ΠΟ.Ρ.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκίνησαν οι ιστιοδρομίες  της τρίτης μέρας του πρωταθλήματος λίγο μετά τις 12.20.

Με σχεδόν ιδανικές καιρικές συνθήκες και σταθερούς βόρειους ανέμους που διευκόλυναν την γρήγορη ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών δόθηκε η πρώτη εκκίνηση για τον στόλο άνευ κορδέλας και ακολούθησαν οι πράσινοι και οι κίτρινοι. 

Στις πρώτες κούρσες η ταχύτητα του αέρα που έπνεε ξεκίνησε γύρω στα δεκατέσσερα μίλια και μειώθηκε σταδιακά στα οκτώ έως τον τελευταίο τερματισμό που έγινε από τον κίτρινο στόλο στις 15.40. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις κούρσες για κάθε έναν από τους  τρεις στόλους.

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διοργάνωση διακρίθηκαν για την εξαιρετική αθλητική συμπεριφορά τους παράλληλα, με τις επιδόσεις τους στο αγωνιστικό κομμάτι.

Και έτσι στο τελείωμα της ημέρας, σύμφωνα με την θέση που κατέλαβαν στην γενική κατάταξη, οι αθλητές χωρίζονται πλέον σε χρυσό, αργυρό και χάλκινο στόλο.


Οι πίνακες αποτελεσμάτων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ομίλου www.iopor.com.


ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ

Η Μ. Τρίτη ξημέρωσε ηλιόλουστη και ιδιαίτερα ζεστή για την εποχή, φτιάχνοντας το κέφι σε όλους όσους αγωνίζονται ή παρακολουθούν τους αγώνες του πρωταθλήματος optimist στο Πόρτο Ράφτη.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για το χρυσό στόλο στις 15:30 με Νοτιά γύρω στους 18 κόμβους και έντονο κυματισμό, ενώ η μέρα έκλεισε με τον τελευταίο τερματισμό του χυσού στόλου στις 19:20 με την ταχύτητα του αέρα να έχει υποχωρήσει στους 5-6 κόμβους.
Συνολικά τελέστηκαν τέσσερις ιστιοδρομίες από το χυσό στόλο, τρεις από τον αργυρό και δύο κούρσες από το χάλκινο στόλο, δίνοντας μία σχετική άνεση σε σχέση με τις απαιτήσεις της τελευταίας μέρας, που πλέον είναι σε απόσταση αναπνοής.
Με την εκκίνηση της Μ. Τετάρτης να έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωΐ, την τελετή λήξης και τις απονομές επάθλων στις 18:30 στο ξενοδοχείο Mare Nostrum Hotel Thalasso, η διοργάνωση βαδίζει σταθερά προς την κορύφωσή της.



Γραμματεία Οργανωτικής Επιτροπής
Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist 2014