03/04/2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος για ανέργους και νέους επιστήμονες, στον Δήμο Μαρκοπούλου


Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Ημερίδα στο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
για την παρουσίαση του προγράμματος
«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων – Αρτέμιδος και Παλλήνης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων - Αρτέμιδος και Παλλήνης».

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κος Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, επεσήμανε τη σημαντικότητα του προγράμματος, καθώς απευθύνεται κυρίως σε νέους επιστήμονες, τη στιγμή που η ανεργία σε νέους κάτω των τριάντα ετών, αγγίζει το 56-57%! Τόνισε δε, με αισιοδοξία, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την ολοκλήρωση μίας μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της ανεργίας, σε μορφή ωστόσο προσωρινής θεραπευτικής αγωγής, καθώς η οριστική λύση της μάστιγας της ανεργίας, θα δοθεί μέσω της Ανάπτυξης του τόπου μας. «Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, είναι να εκπονήσει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων Ανάπτυξης, με βάση τα ειδικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον Δήμο Μαρκοπούλου φτάνουν τους 4.000.

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου, κυνήγησε μέχρι σήμερα όσα περισσότερα επιδοτούμενα προγράμματα μπορούσε, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Καθώς όμως, οι μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της Αυτοδιοίκησης έχουν απαγορευτεί διά Νόμου, τουλάχιστον μέχρι το 2016 και ενώ έχουν εξαντληθεί τα όρια της περιοδικής απασχόλησης στον Δήμο Μαρκοπούλου, η διέξοδος θα δοθεί μέσω της τοποθέτησης στέρεων θεμελίων για την Ανάπτυξη του τόπου μας στον Πρωτογενή, Δευτερογενή, αλλά και Τριτογενή Τομέα», σημείωσε.

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ., κος Χρήστος Δρίτσας, μετέφερε τους χαιρετισμούς των μελών του Δ.Σ. και του Προέδρου της Κ.Δ.Ε.Μ., κου Άγγελου Ρούση και σημείωσε πως η Κ.Δ.Ε.Μ., μέσω του προγράμματος αυτού, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη θέληση και τη διάθεση να σκύψει με προσοχή και σεβασμό πάνω στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ μέσω της Ανάπτυξης του τόπου μας που θα προκύψει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που θα καταθέσουμε, τα αποτελέσματα θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι από το συντονιστή εταίρο της πράξης, ASSET Τεχνολογική, κ.κ. Αντώνη Καντιδάκη και Στράτο Παπαδογιαννάκη παρουσίασαν αναλυτικά τους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος στους εν δυνάμει ωφελούμενους, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για τις επιμέρους ενέργειες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην απασχόληση.

Λίγες πληροφορίες για πρόγραμμα

Σκοπός του προγράμματος είναι η ένταξη 71 ανέργων στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων 7 Νέων Επιστημόνων.
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων-Αρτέμιδος και Παλλήνης και να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Ø  Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε γυναίκες και νέους κάτω των 25 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.
Ø  Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται, καθημερινές, μέχρι και την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014, στα ακόλουθα σημεία:
Φορέας
Διεύθυνση
Υπεύθυνος
Ώρες
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Κοινωφελής επιχείρηση Μαρκοπούλου
Πλ. Δημ. Σωτηρίου 1, 19003, Μαρκόπουλο Μεσογαίας
κ. Δρίτσας
09:30 - 14:00
2299020121,
6987 521333
Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος «Η Άρτεμις»
B. Παύλου & Δημάρχου Χ. Μπέκα
(Δημαρχείο Σπάτων)
κ. Κούμπης
09:30 - 14:00
2132007307
Δήμος Παλλήνης
Ιθάκης 12
κα Ο. Κοτρώτσου
κα Μ. Αρβανιτάκη
09:30 – 14:00
2106604718
2106604654
ΙΕΜ Α.Ε.
Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους, Ιλίσσια
κα Καρυστιναίου
09:30 17:00
2107253003
Asset Τεχνολογική
Γιολδάση 2, 117 44, Ν.ΚΟΣΜΟΣ
κ. Καντιδάκης
09:30 17:00
2110121016


Η υποβολή του φακέλου μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο τους υπογραφής από δημόσια αρχή, στις παραπάνω διευθύνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.topsamesogaia.gr

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη MEΣΟΓΑΙΑ υλοποιεί το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων - Αρτέμιδος και Παλλήνης», που εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση»  που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).