02/04/2014

"ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ": ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
[ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ]
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ!
Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο επικεφαλής της Κίνησής μας κ. Γιώργος Αδάμος και η δημοτική σύμβουλος κα Αγγελική Τεμπονέρα ανέδειξαν τα ακόλουθα θέματα:
1.    Αναφερθήκαμε εκ νέου στο ζήτημα που είχε θέσει η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» σχετικά με τη λειτουργία εκλογικών τμημάτων και στο Πόρτο Ράφτη, για τις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Παρά τη διαβεβαίωση που είχε δοθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση πως το θέμα θα συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Υπό την απειλή εκπνοής των σχετικών προθεσμιών, επικαλεστήκαμε το άρθρο 67 § 7 του νόμου Καλλικράτη ζητώντας να τεθεί ως κατεπείγον θέμα στην τρέχουσα συνεδρίαση. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή και λάβαμε εκ νέου τη δέσμευση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου και του κ. Μεθενίτη πως θα τεθεί σαν θέμα ημερησίας διατάξεως στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Σκοπός μας είναι να τοποθετηθούν επί του θέματος όλες οι παρατάξεις ώστε να εκλείψει επιτέλους η αδικία και η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι πολίτες που κατοικούν στο Πόρτο Ράφτη. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» πρότεινε να βοηθήσει τις υπηρεσίες θέτοντας στη διάθεση τους δικό της στέλεχος ειδικό μηχανογράφησης.  Με την πρότασή μας συνετάχθη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Γέγος.
2.    Ζητήσαμε εξηγήσεις από τον κ. Μεθενίτη σχετικά με την προφορική εντολή που έδωσε στο ΚΕΠ και στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μην παραλαμβάνουν αιτήσεις μεταδημοτεύσεων. Το πρόβλημα μας γνωστοποιήθηκε από πολλούς ενδιαφερόμενους που αντιμετώπισαν απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους των υπηρεσιών και ταλαιπωρήθηκαν δίχως λόγο. Ο κ. Μεθενίτης μας διαβεβαίωσε πως θα επανορθώσει άμεσα αποσύροντας την εντολή του, κάτι βέβαια που διαπιστώσαμε πως δεν έγινε και απαιτήθηκε η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Αδάμου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.
3.    Θέσαμε ερώτημα σχετικά με τη λειτουργία των αναψυκτηρίων των Πλαζ ΑΥΛΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. Καταδικάσαμε το γεγονός πως για την περασμένη σεζόν (2013), εκτός του ότι χάθηκαν ενοίκια σχεδόν δυο μηνών λόγω της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας, έχει εισπραχθεί μόνο η προκαταβολή από τους παραχωρησιούχους, ενώ αναφερθήκαμε στη γνωστή απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη που έκρινε παράνομες τις διαδικασίες μίσθωσής τους. Επισημάναμε επίσης την ανάγκη έγκαιρης μέριμνας εκ μέρους του Δήμου ώστε να προσληφθεί έγκαιρα και νόμιμα το απαιτούμενο προσωπικό για τη λειτουργία της πλαζ Αυλακίου. Τέλος, θέσαμε ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία της τροχήλατης καντίνας στην πλαζ του Αγ. Σπυρίδωνα.
4.    Παρουσιάσαμε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών». Στο έγγραφο δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εμπλοκή των φορέων σε έργα, δράσεις και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο έτους 2014. Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να το λάβει σοβαρά υπόψιν και να πράξει τα απαραίτητα ώστε να μη ζήσουμε ξανά τα τραγικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού.
5.    Τέλος, απαιτήσαμε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Άγγ. Ρούση, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ύβρεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τον Πρόεδρο της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ». Ο κ. Ρούσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Αδάμο. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό επιστήσαμε την προσοχή στον κ. Μεθενίτη για τη συμπεριφορά των στελεχών του και ζητήσαμε να αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή ενός ηθικού και πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα


Πόρτο Ράφτη, 18/03/2014
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr