10/04/2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι συνεχίζει και φέτος για τέταρτη χρονιά, την εφαρμογή Προγράμματος Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού του προβλήματος που υφίσταται στην περιοχή μας.

Βάσει της με αρ. 157, απόφασης, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Τετάρτης, 2 Απριλίου 2014, καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης των Κ.Α. του Προϋπολογισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, για το έτος 2014, προβλέποντας έτσι, μέσω του τέταρτου κατά σειρά ετήσιου προγράμματος, την ολοκληρωμένη φροντίδα,για την στείρωση, τον εμβολιασμό και τη νοσηλεία των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, όπως προβλέπει ο Ν. 4039/2012.

Διευκρινίζεται, ότι βάσει του Νόμου, δεν προβλέπεται η ύπαρξη καταλυμάτων για τη φύλαξη των αδέσποτων ζώων, οπότε ο εγκλεισμός τους, δεν είναι εφικτός!

Κύριος σκοπός του προγράμματος, είναι η καταγραφή των υπαρχόντων αδέσποτων ζώων, στις περιοχές που διαβιούν, για να συντηρηθούν με τροφή και νερό και να φροντιστούν από κτηνιατρικής πλευράς, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά για περιπτώσεις ζώων, που επείγει η νοσηλεία τους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής, στα πλαίσια υλοποίησης των τριών (3) προγραμμάτων για τα αδέσποτα ζώα, έχουν εξεταστεί περισσότερα από  πεντακόσια (500) περιστατικά, τα οποία έτυχαν, είτε στείρωσης, είτε εμβολιασμού, είτε νοσηλείας.

Τονίζουμε και πάλι στους πολίτες, πως η πρόληψη, αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος, που προϋπόθεση για την επίλυσή του, είναι η διαρκής και όχι η παροδική αγάπη για τα ζώα!

Καλούμε όσους πολίτες τύχουν μάρτυρες βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε ζώου, καθώς και οποιασδήποτε πράξης βίας κατ’ αυτού, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.