10/04/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

 Η Γραμματεία του Συνδυασμού παρουσίασε σε εκδήλωση της παράταξης την Κυριακή 6 Απρίλη τη Διακήρυξη για τις Δημοτικές Εκλογές 2014.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής : Θανάσης Παφίλης
                                                              Μέλος ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικού ΤομέαΒάλσαμος Συρίγος
                                                               Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαυρίου 
Υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου:  Ανδρέας Συλλελόγλου
                                                               στέλεχος του ΚΚΕ, Οικονομολόγος

        Με ενιαία κριτήρια ψήφου σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ να ενισχύσει το Κ.Κ.Ε. και τους συνδυασμούς της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παντού!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
           
       Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  τίμησε την προεκλογική της διακήρυξη των εκλογών του 2010 και προώθησε το σύνολο των προτάσεων και στόχων της, προς όφελος του λαού χωρίς καμία ταλάντευση.
     Έβαλε με συνέπεια στα δημοτικά συμβούλια όλα τα βασικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την πόλη μας:  ανεργία, φτώχεια, εργαζόμενοι Δήμου, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, αντιπυρική    προστασία .
      Στο κέντρο της προσοχής της  βρέθηκαν θέματα όπως:  η θέρμανση των σχολείων, μεταφορά μαθητών, επισκευή – συντήρηση σχολικών μονάδων και κατασκευή νέων.
      Άσκησε πίεση για την κατάσταση των δρόμων, το κυκλοφοριακό, για αναγκαίες παρεμβάσεις προς ανακούφιση των κατοίκων όπως: συντήρηση στάσεων ΚΤΕΛ, λακκούβες, πλημμυρισμένοι δρόμοι, ηλεκτροφωτισμοί.
     Συντονισμένη με την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής ανέδειξε το καυτό και επίκαιρο θέμα της ΥΓΕΙΑΣ.  Ήδη το φθινόπωρο του 2012, το ΚΚΕ συντονισμένα με τους δημοτικούς τους συμβούλους  σε όλους τους γειτονικούς δήμους έβαλε δυναμικά το θέμα των Κέντρων Υγείας στα δημοτικά συμβούλια. Παρά το κλείσιμο ή το κουτσούρεμα πολλών γειτονικών μας Κέντρων Υγείας, η επιλογή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου ως Κέντρο 24ωρης λειτουργίας έγινε αφορμή πανηγυρισμών της Δημοτικής μας Αρχής με απροκάλυπτες ευχαριστίες προς την κυβέρνηση!
         Εμείς, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το καταγγείλαμε έντονα και δυστυχώς δικαιωνόμαστε τώρα, αφού παρά την επιφανειακή ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου με ειδικευόμενους γιατρούς αυτό αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα όπως οι ίδιοι οι αρμόδιοί του (ιατρικό και διοικητικό προσωπικό) καταγγέλλουν.
         Ο λαός απαιτεί την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου αλλά και των γειτονικών δήμων!
         Στο κέντρο του αγώνα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν και είναι οι σύγχρονες, δημόσιες  και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους! Απαιτούμε και διεκδικούμε την άμεση ανέγερση του νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής που αν και είχε εγκριθεί και χωροθετηθεί ως μεγάλο έργο από την προηγούμενη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση «θάφτηκε» στη συνέχεια και ξεχάστηκε από την Περιφέρεια.
       Τα ιδιαίτερα προβλήματα κλάδων όπως των μικρών επαγγελματιών κι εμπόρων (προστασία από αθέμιτο ανταγωνισμό εκπτωτικού χωριού, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές) η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τα έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να λάβει μέτρα στήριξής τους.
          Στους συμβασιούχους και μόνιμους εργαζόμενους του δήμου που πλήττονται από την πολιτική λιτότητας σε βάρος του λαού με μέτρα μείωσης του μισθού τους, διαθεσιμότητας και απολύσεων η συμπαράσταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ήταν έμπρακτη. Συμμετείχαμε στον αγώνα των ανέργων για επιβίωση, προωθώντας προτάσεις για συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα στήριξης, κόντρα στη λογική των φιλόπτωχων ταμείων και της κούφιας φιλανθρωπίας κι ελεημοσύνης. 
          Στον λαό της Κερατέας που έδωσε μεγάλο αγώνα ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και την κρατική βάναυση καταστολή η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν δίπλα του και αγωνιζόταν μαζί του, υπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα και της ίδιας της πόλης του Μαρκοπούλου με αυτή τη συνεπή στάση!.
         
 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;
              Ο λαός δικαιούται και οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια:

Ø      Το 80% των αποφάσεων της Ελλάδας παίρνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια μεταφέρονται στην χώρα μας με τη μορφή κοινοτικής νομοθεσίας
Ø      Η κυβερνητική πολιτική ΑΦΑΙΡΕΙ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΡΟΥΣ από τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς
Ø      ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ακόμα και αυτοί οι νόμιμα θεσμοθετημένοι για την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση πόροι.

    Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ξεσκεπάζει και αποκαλύπτει την γύμνια ουσιαστικών επιχειρημάτων των άλλων εκλογικών συνδυασμών, δήθεν ανεξάρτητων αλλά στην πράξη πλήρως υποταγμένων στην λογική προσαρμογής της οικονομίας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (δηλαδή στον Καλλικράτη).
         Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  έχοντας καταγγείλει και καταψηφίσει τους προϋπολογισμούς του δήμου και το τεχνικό του πρόγραμμα όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέτει τις προτάσεις της για τα επόμενα χρόνια:
v     Άμεση καταβολή των οφειλομένων από το κράτος στο Δήμο μας.
v     Διεκδίκηση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης
v     Μείωση έως κατάργηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε κατηγορίες
      εργαζομένων και συνταξιούχων.

          Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ξέρει ότι ο λαός πλέον δεν ….. δύναται!
     
       Στο Πρόγραμμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ο λαός θα βρει όλα τα μεγάλα και αναγκαία έργα για την πόλη μας αλλά και ευρύτερα.

         ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
          Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παίρνει από τώρα θέση στο μεγάλο και εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και των στερεών αποβλήτων!
          Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κρατάει επτασφράγιστο μυστικό για μετά τις εκλογές τη χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ. Χρησιμοποιεί το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω των ΣΔΙΤ (συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που αποδεδειγμένα φουσκώνουν τους προϋπολογισμούς των έργων.
          Εμείς ΖΗΤΑΜΕ:
v     Διαδημοτικό και εθνικό σχεδιασμό στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος  αυτού, με ορθολογικά και επιστημονικά κριτήρια στην επιλογή χώρων για νέες χωματερές (μη αποκλείοντας εκτός Αττικής περιοχές) στη βάση δίκαιης  διαδημοτικής συνεργασίας και εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους.
v     Δράσεις ήπιας ανακύκλωσης προς περιορισμό των προς διαχείριση σκουπιδιών στην πηγή.

         ΥΔΡΕΥΣΗ
         Με στοιχεία του 2011 (περιέχονται σε σχετική μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας) πάνω από 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χάνονται ετησίως από το δίκτυο, ενώ το ετήσιο ταμειακό έλλειμμα ξεπερνάει ετησίως τις 900 χιλ. ευρώ (εισπράξεις δήμου έναντι κόστους, μισθοδοσίας και εργασιών συντήρησης).

Στα πλαίσια αυτά:

         Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού ξεκίνησε ήδη και προσωρινά μόνο έχει σταματήσει λόγω του συμψηφισμού χρεών δήμου προς ΕΥΔΑΠ και κράτους προς Δήμο αντίστοιχα.
          Είναι άμεσα αναγκαίο να συντηρηθεί, τουλάχιστον το μισό δίκτυο  για την εξασφάλιση νερού καλής ποιότητας στις πάνω από 20.000 συνδέσεις του Δήμου μας (υπολογίζονται σε 5.500 περίπου συνδέσεις στην πόλη του Μαρκοπούλου και πάνω από 15.000 συνδέσεις στο Πόρτο – Ράφτη).


          Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αγωνισθεί για:

v     να μην ιδιωτικοποιηθεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας, αλλά να ενταχθεί σε ενιαίο δημόσιο φορέα
v     να διατεθούν από το κράτος τα οφειλόμενα κονδύλια που αφορούν την ίδια την υγεία  του λαού για την απαραίτητη χαρτογράφηση και έγκαιρη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης!
v     να αποτραπεί η μεγάλη οικολογική καταστροφή με την σπατάλη εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού που τώρα απλά διαρρέουν από το δίκτυο!.

       ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

       Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτούμε να υλοποιηθεί άμεσα το έργο της Αποχέτευσης ειδικότερα κατά προτεραιότητα όσον αφορά το Πόρτο – Ράφτη και ειδικά το πολυδιαφημισμένο παράκτιο μέτωπο.
          Τα πολύπαθα 22 εκατομμύρια ευρώ που … τα είχαμε σχεδόν στην τσέπη και τώρα ξανά τα ψάχνουμε στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) μας τα χρωστάνε στην κυριολεξία! Και είναι μόνο η αρχή για να απαλλαγεί η περιοχή από τους βόθρους.
          Παράλληλα τονίζουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  των συνδέσεων με τον βιολογικό καθαρισμό για τα σπίτια στο Μαρκόπουλο το οποίο αναμένεται να επιβαρύνει επιπλέον τον ήδη ελλειμματικό οικογενειακό προϋπολογισμό.
          ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο σχεδιασμός των προηγούμενων Δημοτικών Διοικήσεων για την αποχέτευση ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ένα κομμάτι της ίδιας της πόλης!
           Επιβάλλεται η ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για την λύση του προβλήματος των δημοτών.
    
           Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι δεν αποτελεί λύση να διαχειρίζεται ο κάθε δήμος τα δικά του λύματα, όπως επιβάλει η ΕΕ και η κυβέρνηση διότι με αυτό τον τρόπο οι ευθύνες για την αποχέτευση μετατίθενται στους δήμους και το κόστος της στο λαό.
Η άλλη «λύση» που προβάλλεται, να διοχετευτούν τα λύματα της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας είναι πολύ επικίνδυνη καθώς μία πιθανή βλάβη ή αδυναμία του να ανταποκριθεί θα επιβαρύνει δραματικά το Σαρωνικό.
           Μόνη διέξοδος αποτελεί η διαχείριση λυμάτων και υδάτινων πόρων της Αττικής από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός φιλολαϊκού, φιλο-περιβαλλοντικού κεντρικού σχεδιασμού, που θα αξιοποιεί το σύνολο των υδάτινων πόρων αλλά και των επεξεργασμένων εκροών των ΚΕΛ για άρδευση, πυρόσβεση και υπό προϋποθέσεις εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, περιορίζοντας την απώλειά τους στη θάλασσα. Ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης θα διαχειρίζεται με ασφάλεια και θα αξιοποιεί τη χωνεμένη και αφυδατωμένη λάσπη του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και το παραγόμενο βιοαέριο από τη χώνευση της υγρής λάσπης για τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης. Ταυτόχρονα, θα ελέγχει τις εκροές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων που πρέπει να καθαρίζονται με ευθύνη και δαπάνη των επιχειρήσεων και να μην αναμειγνύονται με τα αστικά λύματα.
       Η ολοκληρωμένη χρηματοδότηση της μελέτης, της κατασκευής και λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου και των ΚΕΛ, μαζί και των αγωγών εκβολής, η χωροθέτησή τους καθώς και η κατασκευή και λειτουργία του δικτύου αξιοποίησης των επεξεργασμένων σε υψηλό βαθμό εκροών, είναι υποχρέωση του κράτους.
     Το κάθε ΚΕΛ πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο κατά το δυνατό αριθμό οικισμών.
       Μεταξύ των κριτηρίων χωροθέτησης, ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί σε αυτά που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της όποιας όχλησης από τη λειτουργία του ΚΕΛ.
      Ο αποκλεισμός των επιχειρηματιών από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και επεξεργασίας, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για την ορθολογική διαχείριση των λυμάτων. Η επικράτηση της κερδοσκοπικής λογικής μέσα από το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, είτε απευθείας, είτε με «Συμβάσεις Παραχώρησης» ή ΣΔΙΤ, θα επιδεινώσει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και θα επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες με υπέρογκα τέλη αποχέτευσης.
     Οι θέσεις του ΚΚΕ διαμορφώνονται με κριτήριο την προστασία της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, του περιβάλλοντος και του λεηλατημένου εισοδήματος των εργαζομένων. Βρίσκονται στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και των κυβερνήσεων που έχουν στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου.
Συγκρούονται με τις πολιτικές και την τακτική των δημοτικών αρχών και των παρατάξεων των κομμάτων του ευρω-μονοδρόμου και των δήθεν «ανεξάρτητων», που υπηρετούν τις ίδιες κατευθύνσεις.

         ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ
     Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχοντας σταθεί στο πλάι του δοκιμαζόμενου λαού και ειδικότερα στους κατοίκους της 4ης και 5ης γειτονιάς Πόρτο Ράφτη, ώστε να αναβληθεί η είσπραξη της εισφοράς σε χρήμα:

v     Κατήγγειλε τη φορο-εισπρακτική πολιτική εξάντλησης του λαού.

v     Συνέβαλε, αγωνιζόμενη μαζί με τους κατοίκους, στην αναβολή της εισφοράς, αλλά και απαίτησε την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να μειωθούν τα αναλογούντα ποσά

v     Απαίτησε να γίνουν να αναγκαία έργα υποδομών σε άλλες γειτονιές, όπου έχει ήδη εισπραχθεί η εισφορά των κατοίκων, και πρότεινε να προχωρήσουν έργα υποδομών και κοινοχρήστων χώρων και στις εντασσόμενες γειτονιές, με τη διεκδίκηση από το Δήμο των αναγκαίων προς τούτο πόρων  

        ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

     Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχοντας συμπαρασταθεί έμπρακτα στους κατοίκους που διεκδικούν τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος της πόλης, απαιτεί:

v     Να βελτιωθεί η σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό
v     Να συνδεθεί το Μαρκόπουλο αστικά με την Αθήνα και παλεύει με το λαό για δημόσια, ασφαλή και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς
v     Να βελτιωθεί η συγκοινωνία μεταξύ των περιοχών του Δήμου μας.
v     Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα μποτιλιαρίσματος των οδηγών ιδιαίτερα σε περιόδους κυκλοφοριακής αιχμής.

         ΣΧΟΛΕΙΑ
        Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι αλληλέγγυα με τους αγώνες των γονέων και μαθητών που διεκδικούν  τα αναγκαία σχολεία  με κραυγαλέα περίπτωση το Λύκειο Πόρτο Ράφτη και το 2οΔημοτικό Σχολείο Πόρτο – Ράφτη.

Εκτός από τα παραπάνω, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
v     Πρωταγωνιστεί (κληροδότημα ΣΩΤΗΡΙΟΥ)
v     Συμπαραστέκεται (γήπεδο στο Αυλάκι, αυθαιρεσίες στο λιμάνι)
v     Συντάσσεται με τα  προβλήματα του συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ, διαφωνεί όμως
      στην εκποίηση δημοτικής ουσιαστικά περιουσίας σε οικονομικούς
      διακανονισμούς
v     Αγωνίζεται για ανοικτές παραλίες και πεζόδρομους για τους δημότες με
απαλλαγή (κατά περίπτωση) από τραπεζοκαθίσματα και λοιπές καταλήψεις.
v     Αγωνίζεται με τους κατοίκους για κοινωνικά προβλήματα και διεκδικήσεις
v     Είναι παρούσα στα θέματα πολιτισμού
v     Αγκαλιάζει τους νέους και τα προβλήματά τους
v     Αγωνίζεται για τους ανέργους και το δικαίωμα της εργασίας αν και γνωρίζει πολύ καλά πως στο έδαφος του καπιταλισμού οριστική λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Το ΚΚΕ με διαρκείς παρεμβάσεις στη Βουλή και με την ανάπτυξη ενός ενωτικού αγώνα διεκδικεί δυναμικά τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους.
     
      Ας μην έχουν αυταπάτες οι δημότες ενόψει των εκλογών. Με κάλυψη τις  φιλολαϊκές κορώνες ο απερχόμενος Δήμαρχος δε δίστασε να προχωρήσει σε σύμβαση ενοικίασης εργαζομένων, παραδίδοντας στον «συνεταιριστικό εργολάβο» τα κλειδιά της νέας δεξαμενής ομηρίας ανέργων και ρουσφετιών.
Με τη συναίνεση και των παρατάξεων «Ανθρώπινη Πόλη» και «Δύναμη Ελπίδας» υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με (αμαρτωλές όπως στη συνέχεια αποκαλύφθηκε) ΜΚΟ, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

      Με την ψήφο σας στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζετε την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτή η πολιτική υλοποιείται και στην Τοπική Διοίκηση με:

v     τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων,
v     την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων
v     την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες που θα φορτώσουν με νέα χαράτσια τους δημότες κ.α.
v      
Στην τριπλή εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών  Εκλογών του Μάη 2014:
Το δίλημμα για το λαό δεν πρέπει να είναι λιτότητα ή ανάπτυξη . Γιατί και λιτότητα μπορεί να έχουμε και ανάπτυξη, αλλά με φτώχεια και ανεργία.

Αντίθετα το πραγματικό δίλημμα είναι:

Θα αναπτύξουμε και θα συμμετάσχουμε σε ένα  Κίνημα αμφισβήτησης του καπιταλισμού, παλεύοντας καθημερινά για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα
ή
Θα επιλέξουμε απλά το  Διαχειριστή του σάπιου συστήματος που ζούμε;


Καλό βόλι σε όλους και όλες!