11/04/2014

Η μεγάλη ανταπόκριση παρατείνει μέχρι και το Μαϊο, τη δωρεάν γνωστική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση παιδιών στον Δήμο Μαρκοπούλου

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, παρατείνεται η δωρεάν γνωστική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση παιδιών 5 - 8 ετών στο Δημοτικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη μέχρι και το Μαϊο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Μαρκοπούλου και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, για την υγεία και την πρόνοια.

Η παράταση αφορά τα παιδιά, που έχουν ήδη ενταχθεί σε λίστα αναμονής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, είναι υπερδιπλάσιος, εκείνων που έχουν ήδη αξιολογηθεί, από τις δυο εξειδικευμένες επιστήμονες του προγράμματος.

Μέσα στο Μάρτιο, 26 παιδιά νηπιαγωγείου αξιολογήθηκαν, με ατομικά ραντεβού από τη ψυχολόγο Μαρία Παπανδρέου (D.I.U., M.Sc.), για τη εικόνα της ωριμότητας και του ρυθμού ανάπτυξής τους, σε τομείς που θεωρούνται κρίσιμοι για τη σχολική μάθηση και προσαρμογή. Το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για τη γνωστική αξιολόγηση, είναι το ΑθηνάΤεστ (η βραχεία χορήγηση). Πρόκειται για ένα τεστ, το οποίο δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού, σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει δυσκολίες, οι οποίες ενδεχομένως, να παρεμποδίζουν το παιδί να ανταποκριθεί στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου. Το εν λόγω εργαλείο, χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό μέσο, στους δημόσιους φορείς περίθαλψης.

Η αξιολόγηση είναι ατομική και τα αποτελέσματά της - που δίνονται γραπτώς στους γονείς - τους ενημερώνουν, για την εικόνα της ωριμότητας και του ρυθμού ανάπτυξης του παιδιού τους, σε τομείς που θεωρούνται κρίσιμοι, για τη σχολική μάθηση και προσαρμογή.

Αντίστοιχα, 18 παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης δημοτικού αξιολογήθηκαν από τη λογοθεραπεύτρια Φανή Ασλάνη, στην άρθρωση της ομιλίας, στην σύνταξη του λόγου και σε τυχόν μαθησιακές ελλείψεις ή δυσλεξία. Οι γονείς ενημερώνονται αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίας και θα λάβουν γραπτή αναφορά, στο τέλος του μήνα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τις συμμετέχουσες εθελόντριες επιστήμονες, για τη σημαντική τους προσφορά στην προάσπιση της προσχολικής και παιδικής υγείας και ιδιαίτερα, για την αφοσίωση τους, στην εξυπηρέτηση, όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και πέρα της αρχικής διάρκειάς του προγράμματος.