18/04/2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ»


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στην καταιγίδα της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα χρόνιων, δόλιων και εκ του αποτελέσματος καταστροφικών πολιτικών επιλογών των δυνάμεων που κυβέρνησαν την χώρα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Τελικά  η πατρίδα μας έχασε τα κυριαρχικά χαρακτηριστικά της και μετατράπηκε σε αποικία χρέους.
Η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των μνημονιακών δεσμεύσεων του  Καλλικράτη δέχτηκε σοβαρό πλήγμα. Δημιούργησε ένα συγκεντρωτικό σύστημα εξουσίας με πολλές αρμοδιότητες, ογκώδεις δομές και περιορισμένους πόρους. Ταυτόχρονα επεκτάθηκε η χρόνια αδιαφάνεια και διαφθορά.
Όλα αυτά δημιούργησαν   μια κατάσταση που δεν επιδέχεται πια «επισκευές και φτιασιδώματα» μέσω «χρηστής διαχείρισης». Πρέπει να ανατραπεί και να ξαναφτιαχτεί βασισμένη σε ανθρώπινες αξίες.
Στο έργο αυτό υπάρχουν, νομίζουμε δυο αξιώματα που δεν πρέπει ποτέ να τα χάνουμε από τα μάτια μας αν δε θέλουμε να καταλήξουμε σε λάθη. Ανοικοδόμηση χωρίς το Λαό δε γίνεται. Ανοικοδόμηση χωρίς Σχέδιο δε γίνεται.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ:

·        Να προχωρήσει σε ανατροπές ώστε να επιβάλλει τον πλήρη εκδημοκρατισμό του θεσμού, την πλήρη διαφάνεια στις προθέσεις και τις πράξεις της, τη λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις, τα δημοψηφίσματα για σημαντικές επιλογές, την ορθολογική και χρηστή διαχείριση των πόρων, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
·         Να  είναι το ανάχωμα απέναντι στην κοινωνική εξαθλίωση που καταρράκωσε  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να συμπαρίσταται και να επικουρεί τις ανάγκες των δημοτών, που προκύπτουν από την κοινωνική θέση, το φύλο, την ηλικία τους και να επιδιώκει την ουσιαστική ευημερία τους.
·         Να προσδιορίσει τις μορφές ανάπτυξης της περιοχής με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αειφορία. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και την παράδοση του τόπου να διαμορφώσει και να προωθήσει τον ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
·         Να υπερασπιστεί δυναμικά από τις επιβουλές  των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων τα κοινά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία,  η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση, οι δημόσιοι χώροι, η καθαριότητα, οι χώροι πρασίνου, οι παραλίες. Να μην διαπραγματεύεται αλλά να απαιτεί αυτά που μας ανήκουν.
·         Να στηρίζει τις συλλογικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην κοινωνική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψη όπως συνεταιρισμοί, κοινωνικές επιχειρήσεις, κινήσεις πολιτών, εθελοντισμός, πολιτιστικές δραστηριότητες και νεολαιίστικες πρωτοβουλίες.
·         Να προβάλει την ισότητα, την ισηγορία, τη δικαιοσύνη, να αναγνωρίζει τα δικαιώματα  και να διεκδικεί τις υποχρεώσεις των δημοτών, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη της  εύρυθμης δημοκρατικής ζωής στην  πόλη. 
·         Να διεκδικεί και να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα.



Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ

·         Αποκατάσταση της κοινωνικής προστασίας και συνοχής με τη στήριξη ευπαθών ομάδων και κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, πολυϊατρείο, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και φροντιστήριο), παράλληλα με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και την ενσωμάτωση των μεταναστών. Κανένας μόνος του στην κρίση!
·         Ποιοτική παιδεία για όλους με στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές και επαγγελματικής ένταξης για τους νέους. Η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον και όχι δαπάνη στον δημοτικό προϋπολογισμό!
·         Προσιτή και ποιοτική πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα για όλους τους κατοίκους του δήμου, με αναβάθμιση του κέντρου υγείας και των κοινωνικών δομών προστασίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Κανένας άνθρωπος χωρίς γιατρό και φάρμακα!
·         Απρόσκοπτο και κοινωνικά δίκαιο εφοδιασμό του συνόλου της τοπικής κοινωνίας με τα απαραίτητα δημόσια αγαθά. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!
·         Την υλοποίηση και ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως είναι η αποχέτευση, η διευθέτηση ρεμάτων και όμβριων, η οδοποιία, το πράσινο και οι παιδικές χαρές. Έργα ουσίας και όχι βιτρίνας!
·         Την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής με παραδοσιακές και νέες καλλιέργειες, την ανάπτυξη των μεταποιητικών δυνατοτήτων και την ενθάρρυνση συνεταιριστικών και συνεργατικών σχημάτων και αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.
·         Την κοινωνική, οικονομική ενοποίηση και συγκοινωνιακή σύνδεση των οικιστικών πόλων του δήμου μας. Η κάθε γειτονιά να είναι το ζωντανό κύτταρο στη ζωή της πόλης, αξιοποιώντας τους κοινόχρηστους χώρους και ενεργοποιώντας τις επιτροπές γειτονιάς.
·         Την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του δήμου (αρχαιολογικού, βυζαντινού, νεότερου) και την ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τις κοινωνικές απαιτήσεις.
·         Την βιοτεχνική ανάπτυξη στις χωροθετημένες περιοχές με απόλυτη τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων καθώς και το σοβαρό προγραμματισμό για την αποκατάσταση της πληγής των λατομικών χώρων υπό την αιγίδα και εποπτεία του δήμου.

Ενωθείτε μαζί μας για να επαναφέρουμε την ελπίδα, το χαμόγελο και την προοπτική στην πόλη μας.
Γιατί μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο και μόνο μαζί μπορούμε να το πραγματώσουμε!




Συντονιστική Γραμματεία
και η Επικεφαλής του συνδυασμού
"Ανατροπή Τώρα!"
Θάλεια Μπέη