25/04/2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΓΟΥΡΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Σε μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση, προέβη ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 24 Απριλίου, στο Δημαρχείο της περιοχής, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Β’ Φάσης του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα καταργηθούν χιλιάδες βόθροι στην περιοχή, αφού θα εξυπηρετούνται 9.500 από τους 11.500 κατοίκους του Μαρκοπούλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μη επιβολή των Ευρωπαϊκών προστίμων στη χώρα μας, τα οποία φτάνουν στα 47.500 Ευρώ ημερησίως. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο.

Εκτός του σημαντικότατου αυτού έργου πνοής για την περιοχή, η Περιφέρεια Αττικής έχει δρομολογήσει σειρά έργων στον Δήμο Μαρκοπούλου, όπως είναι η κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού και η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο Γήπεδο της Μαρκό με ιδίους πόρους.
Ο κ. Σγουρός στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έχουμε και θέληση και όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν φοβόμαστε ενώπιών σας σήμερα, να αναλάβουμε τη δέσμευση, ότι μέχρι το τέλος της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, δεν θα υπάρχει κανένας βόθρος σε κανένα μεγάλο οικισμό της Ανατολικής Αττικής.

Ήδη προγραμματίζουμε την ένταξη της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μαραθώνα και  ελπίζουμε να ακολουθήσουν τα Κέντρα Αρτέμιδας – Ραφήνας και το έργο αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη.

Το μόνο που ζητάμε από όλους τους φορείς, είναι κατανόηση και συνεργασία, χωρίς τοπικισμούς και ακραίες αντιδράσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, μόνο με έργο».

Προσφωνώντας τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, αφού αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας ότι αποτελεί όνειρο 50 ετών για τους κατοίκους της περιοχής, δεσμεύτηκε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και υπενθύμισε τη δέσμευση του Εργολάβου κ. Μ. Κοκοσαλάκη και του Τεχνικού Διευθυντή της Αναδόχου Α.Ε. κ. Β. Τράκα, για αξιοποίηση ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού και επαγγελματιών Φορτηγών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων δημοτών Μαρκοπούλου, ώστε να συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας και της απασχόλησης που υπάρχει στην περιοχή.