04/02/2014

Ολοκλήρωση δράσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον Δήμο Μαρκοπούλου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση πραγματοποίησης δωρεάν κλινικών μαστολογικών εξετάσεων το Σάββατο, 25-01-2014, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, από κλιμάκιο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας – Ίασης – Στήριξης (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.).

Με την πολύτιμη συμβολή της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., δώσαμε την ευκαιρία σε συνολικά 150 γυναίκες, να υποβληθούν σε δωρεάν κλινικές μαστολογικές εξετάσεις, καθώς η γνώση και η πρόληψη, αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους στην υγεία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης, προσφέροντας ένα εξαιρετικά πολύτιμο δώρο στις συμπολίτισσές μας και ειδικότερα, τον κο Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, την κα Γαλάτεια Αγαπάκη, καθώς επίσης τους ιατρούς εθελοντές της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., που συμμετείχαν στην δράση: τον κ. Δημήτρη Γροσομανίδη, την κ. Παναγιώτα Κοντογιάννη, τον κ. Δημήτρη Κορωνάρχη, την κ. Παναγιώτα Ντάσιου, τον κ. Δημήτρη Πανούση και τον κ. Κων/νο Χατζόπουλο.

Ευχαριστούμε ακόμη τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κο Σπύρο Σερλεμέ για την αμέριστη κατανόηση και ευαισθητοποίηση που έδειξε, παραχωρώντας χώρο στο Κ.Υ. για την διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων, όπως επίσης τον ιατρό κο Γιάννη Δακορώνια, την προϊσταμένη κα Αρετή Ρίζου, τις νοσηλεύτριες – επισκέπτριες υγείας του Κ. Υ. Μαρκοπούλου κα Αναστασία Χρήστου, κα Μαρία Καριοφύλλα, κα Ρούλα Κνιθάκη και κα Αθανασία Μαλαμίδου, καθώς επίσης και την κα Ζωή Ταλιουράκη που επιμελήθηκε τον χώρο των ιατρείων, για την πολύτιμη εθελοντική βοήθειά τους.

Με την παραπάνω εξέταση, καθώς επίσης και με την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικών εξετάσεων για τις γυναίκες της περιοχής μας, χάρη στη φιλοξενία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον προαύλιο χώρο του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η σειρά δράσεων του Δήμου Μαρκοπούλου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που πιστά ακολουθεί και που μεταξύ άλλων, έχει στο επίκεντρο την Υγεία των πολιτών.

Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Σταύρο Μπεσμπέα, τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Α.Ε. και Προϊστάμενο του Προγράμματος Κινητής Μονάδας Μαστογράφου κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, την κα Θεώνη Κωστοπούλου, για την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης και τις τεχνολόγους – χειρίστριες του μαστογράφου κ. Χαρά και κ. Ντόρις, που επί τρεις μέρες, προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, για την πραγματοποίηση των εξετάσεων.


Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, για την περιφρούρηση της Υγείας μας.