27/02/2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ «ΕΡΑΣΙΝΟΥ»


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σχετικά με το ζήτημα που αφορά δεκάδες οικογένειες της πόλης μας, αυτό της άμεσης παρακατάθεσης της αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων ακινήτων του ρέματος του Ερασίνου, στον Δήμο Μαρκοπούλου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι προσπάθειες για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών, είχαν αφετηρία και σημείο αναφοράς τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Ουσιαστικά αποτέλεσαν πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Σωτήρη Μεθενίτη.

Για όσους επιχειρούν σήμερα να επωφεληθούν μικροπαραταξιακά από την υπόθεση αυτή, υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του Οκτωβρίου του 2013, κατόπιν κινητοποίησης της Δημοτικής Αρχής και προσωπικής εντολής του Δημάρχου, αλλά και συνδρομής του Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής κου Μάκη Βορίδη, ο κος Κ. Αλλαγιάννης, τελώντας ακόμη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου κου Σωτήρη Μεθενίτη, μαζί με τον τότε Δημοτικό Σύμβουλο της Πλειοψηφίας, κο Άρη Λαϊνά, επισκέφθηκαν τους αρμόδιους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (Δ/νση 12Α) και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Διοίκησης κι όχι προσωπική πρωτοβουλία, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν σήμερα, την οποία κλήθηκαν να υλοποιήσουν τα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής.

Μέρος των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013, για την αποζημίωση των ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων εκτάσεων του ρέματος του Ερασίνου, αποτέλεσε και η επιστολή που εστάλη αρχές Ιανουαρίου 2014, από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντάς του την αναγκαιότητα για την άμεση παρακατάθεση του συνολικού οφειλόμενου ποσού και την απόδοσή του στους δικαιούχους συμπολίτες μας!

Ως εκ τούτου και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων πολίτης, οι προσπάθειες και οι ενέργειες για την παρακατάθεση των προαναφερθέντων αποζημιώσεων, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πρωτοβουλία της νεοσύστατης παράταξης του πρώην Προέδρου του Δ.Σ. κου Κ. Αλλαγιάννη, όπως εσκεμμένα θέλει να το παρουσιάσει. Είναι κρίμα, εν όψει εκλογών, να προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, με τεχνάσματα, που δυστυχώς για εκείνους, δεν ξεγελούν τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να επισημάνουμε ότι μοναδικός μας στόχος, είναι να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα και να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των ιδιοκτητών. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες κι όχι την εμπλοκή μας σε μικροπολιτικά παιχνίδια κάποιων.

Ευελπιστούμε σε έναν καθαρό και δίκαιο πολιτικό αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, η κάθε υποψήφια παράταξη και ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος, θα έχει ως όπλο την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ.