06/02/2014

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου, βάζει οριστικά τέλος στην ομηρία και ανασφάλεια χρόνων, είκοσι έξι (26) εργαζομένων του Δήμου μας


Οριστικό τέλος στην ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια πολλών χρόνων, είκοσι έξι (26) εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου, βάζει η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξασφαλίζοντας πλήρως, την - επ' αόριστον - απασχόλησή τους, στον Δήμο.

Με μια ιστορική απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, για παραίτηση του Δήμου Μαρκοπούλου, από το ένδικο μέσο της εφέσεως, κατά των δυο θετικών πρωτόδικων αποφάσεων, ανάμεσα σε μόλις τέσσερις (4) σε όλη την Ελλάδα (!), που δικαίωσαν τους εργαζόμενους! Οι αποφάσεις αναγνώριζαν, ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υποχρέωναν τη μετατροπή των συμβάσεών τους, σε αορίστου χρόνου.

Με την απόφαση αυτή και την αντίστοιχη της Οικονομικής Επιτροπής, που είχε προηγηθεί, ο Δήμος Μαρκοπούλου δέχεται πλήρως τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις και θα προχωρήσει άμεσα, σε δημιουργία προσωποπαγών θέσεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, για τους είκοσι έξι (26) εργαζόμενους, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε πλήρως στην πάγια δέσμευσή της, επιβεβαίωσε την πολιτική βούλησή της, έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της ύδρευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, να παραμείνουν σ’ αυτόν, γιατί η ενδεχόμενη απουσία τους, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στάθηκαν επίσης στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την σημασία της πολυετούς προσφερόμενης εργασίας, των εν λόγω υπαλλήλων του Δήμου Μαρκοπούλου σε όφελος των δημοτών, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου με την εισήγησή της και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου με τη χθεσινή ομόφωνη απόφασή του, απέδειξε περίτρανα και σε αντίθεση με τις αντεγκλήσεις και διαφοροποιήσεις που “επιβάλλει” η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, ότι μπορεί να συγκροτήσει, όταν αυτό χρειαστεί, μια ενιαία δυνατή φωνή υπεράσπισης, υπέρ του δικαίου και της λογικής, ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.