24/02/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος Χορός και η κοπή της πίτας, των τμημάτων Κ.Α.Π.Η του ΝΠΔΔ Βραυρώνιος του Δήμου Μαρκοπούλου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα – με πάνω από διακόσια (200) άτομα, στη ταβέρνα «ο Δημήτρης» στη Δρίβλια του Πόρτο Ράφτη, διοργανώθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ο ετήσιος Αποκριάτικος Χορός και η κοπή της βασιλόπιτας, των τμημάτων Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος» και Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Σταμ. Δράκος, ως πρόεδρος των Κ.Α.Π.Η καλωσόρισε τα μέλη καθώς και τους επίσημους καλεσμένους, σπάζοντας εξαρχής το πρωτόκολλο και βάζοντας άπαντες μέσα στο αποκριάτικο κλίμα – χαράς & γέλιου – της συγκεκριμένης βραδιάς. Επίσης, αναφέρθηκε στις πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες των μελών των Κ.Α.Π.Η για την χρονιά που μας πέρασε (εκδρομές σε νησιά & σε μοναστήρια, επισκέψεις σε μουσεία & θέατρα, ενημερωτικές ημερίδες από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ομάδες δραστηριοτήτων ηλικιωμένων, προγράμματα γυμναστικής ηλικιωμένων, δωρεάν φυσικοθεραπεία, κ.α).
Τέλος, ευχαρίστησε τις δύο Κοινωνικές Λειτουργούς των τμημάτων Κ.Α.Π.Η, κ.κ. Αλέκα Αλλαγιάννη και Νάνσυ Μακρή, οι οποίες και βοήθησαν στα μέγιστα, για την διοργάνωση της συγκεκριμένης βραδιάς.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε όλους τους ηλικιωμένους και αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή να κρατήσει ανοιχτά και “ζωντανά” τα δύο (2) Κ.Α.Π.Η του δήμου μας, παρόλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις κρατικές επιχορηγήσεις και την αντικοινωνική πολιτική του κεντρικού κράτους, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, πολλά Κ.Α.Π.Η σε όλη την Ελλάδα να υπολειτουργούν ή να κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα. Τέλος, πριν κόψει την βασιλόπιτα, έδωσε στους παρευρισκόμενους ηλικιωμένους μας, την πιο σημαντική ευχή: «Να έχετε Υγεία και να είσαστε όλοι παρόντες του χρόνου, στην επόμενη γιορτή των Κ.Α.Π.Η».

Κατόπιν, τα μελή των Κ.Α.Π.Η μας, μέσα σε ένα «ζεστό» και ευχάριστο κλίμα, διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ, τρώγοντας, πίνοντας και χορεύοντας στους ρυθμούς της ζωντανής μουσικής, από την ορχήστρα του καταστήματος.

Τον αποκριάτικο χορό και την κοπή της βασιλόπιτας, τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γιώργος Καβασακάλης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Κιμπιζή – Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Βασίλης Μεθενίτης – Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ευαγγελίου – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Σπύρος Μπαγλατζής – Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Λεωνίδας Μπέης – Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, Γιώργος Αδάμος – Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Κων/νος Μαγγανάς – Τέως Αντιδήμαρχος και Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Χρήστος Δρίτσας – Αντιπρόεδρος Κ.Δ.Ε.Μ και Δημοτικός Σύμβουλος, Μπίλυ Δρίτσα – Δημοτική Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος», Γιάννης Πολίτης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Πέτρος Θεοδωρόπουλος – μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος», Κική Σκορδαρά – μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, και τέλος ο κος Αθανάσιος Δρίτσας – εκπρόσωπος των μελών των Κ.Α.Π.Η.

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» αξίζει να δοθεί στα φαρμακεία του Δήμου μας, τα οποία πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαθέτοντας σημαντικά και πολύτιμα δώρα (πιεσόμετρα, κάλτσες για διαβητικούς, θερμοφόρες, ορθοπεδικά παπούτσια, κ.λ.π), καθώς και στον συντοπίτη συγγραφέα μας, κο Σταμάτη Μεθενίτη για τα βιβλία που διέθεσε, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν όλοι μαζί στο να εμπλουτιστεί η βασιλόπιτα με πολλά φλουριά.

Τα φαρμακεία τα οποία διέθεσαν δώρα, ήταν τα εξής: Βέλλιου-Μελά Ελένης, Βεργίνη-Μπούκη Αικατερίνης, Βέργου Γεώργιου, Γέγου Καλομοίρας, Δράκου Μαρίας, Ιλαρίδη Αθανάσιου, Ίσαρη Περσεφόνης, Λαδά Αικατερίνης, Μαργαρίτη Άγγελου – Παρνασίδου Διόνης, Μπέρση Δημήτριου, Παλαρά Παναγιώτη, Παπά Χρύσας, Πολυκανδριώτη Ιωάννη, Σιαμπή Ευαγγελίας.