26/09/2013

Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Μαρκοπούλου με τον Ανδρέα Πυλαρινό τον Ιωάννη Φράγκο, την Έφη Χριστοδούλου και το ντουέτο «Δίφωνον», στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπoύλου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 το βράδυ, με την μουσική σύμπραξη της Φιλαρμονικής Δήμου Μαρκοπούλου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου, Δημήτρη Βασιλάκη, του Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Ανδρέα Πυλαρινού (φιλική συμμετοχή), του Ελληνο-αυστραλού τενόρου Ιωάννη Φράγκου και της βιολονίστας Έφης Χριστοδούλου, που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου. Φιλικά θα συμμετάσχει ακόμη και το ντουέτο «Δίφωνον».

Το κοινό θα απολαύσει μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη από ερμηνείες σε έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών, όπως: Ξαρχάκος, Σακελλαρίδης, Χατζηδάκις, Χατζηαποστόλου κ.α.. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και οι άριες ξένου ρεπερτορίου: Granada, O Sole Mio, Stand By Me, Con Te Partiro, Love Me Tender, The Music Of The Night, Caruso, Tosca ‘e lucevan le stelle’, Santa Lucia, ενώ η σολίστ Έφη Χριστοδούλου στο βιολί, θα παρουσιάσει και δεξιοτεχνικά έργα (Paganini).

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες

Ανδρέας Πυλαρινός: Με την πρώτη του ηχογράφηση, σε ηλικία 12 ετών και την εμφάνισή του ως αρχιμουσικός, μόλις δυο χρόνια μετά, αποτέλεσε παιδί-θαύμα! Αντίστοιχη με τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι και η καριέρα του ως διευθυντής μεγάλων ορχηστρών στη Λουμπλιάνα, το Γκρατς, την Τασκένδη, τη Ν. Αφρική. Πλήθος συνεργασιών και τιμητικών βραβεύσεων κοσμεί το βιογραφικό του. Πολυσύνθετη σύγχρονη μουσική προσωπικότητα, διακεκριμένος τρομπονίστας, διευθυντής ορχήστρας και βαρύτονος τραγουδιστής, αποτελεί για την ελληνική κλασσική σκηνή, μια πραγματικά μεγάλη μονάδα και ελπίδα της.

Ιωάννης Φράγκος: Γεννημένος στην Αυστραλία, από Έλληνες μετανάστες, αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του, από το Centre for the Performing Arts της Αδελαΐδας. Έχει λάβει μέρος ως τενόρος με την Όπερα της Ν. Αυστραλίας στις όπερες: «Ιλ Τροβατόρε» του Βέρντι, την «Τόσκα» του Πουτσίνι, στη «Parsifal» και «Götterdämmerung» του Βάγκνερ. Έχει εμφανιστεί στις παραγωγές: «Οκλαχόμα», «ο Βιολιστής στη Στέγη», «οι Άθλιοι», «ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρεχτ, το «Jesus Christ Superstar». Στην Ελλάδα, έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο, στην «Ωδή» στο Νικηφόρο Βρεττάκο και στο Μέγαρο Μουσικής, στον «Βαφτιστικό» του Σακελλαρίδη.

Έφη Χριστοδούλου: Απόφοιτος Εθνικού Ωδείου Αθηνών με υποτροφίες, πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως και διεθνείς σπουδές. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στις διεθνείς περιοδείες της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Εδιμβούργο, στο Λονδίνο, στο Ευρωκοινοβούλιο με την Ernest Reed Symphony, στη Salle Cortot στο Παρίσι, στη Βοστώνη ως εξάρχουσα της Greek Chamber Orchestra. Ως σολίστ, έχει συμπράξει με τις ορχήστρες Oxford Philomusica, Κρατική Αθηνών, Arcademia Στουτγάρδης, London Symphony Orchestra, και ως εξάρχουσα, στην I Maestri του Λονδίνου. Έχει αποσπάσει διεθνώς άριστες κριτικές και δημοσιεύσεις και ηχογραφήσεις της, παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ, στο Ελληνικό τμήμα του BBC στο Λονδίνο και στο BBC Young Musician of the Year.

«Δίφωνον» (Παναγιώτης Δράκος – Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος): Πρόκειται για ένα ensemble με σίγουρη, καθαρή τεχνική παιξίματος και γοητευτικές αποχρώσεις ήχου. Έμπειροι, εξαιρετικοί δεξιοτέχνες, που διαλέγονται μεταξύ τους  με λυρισμό και εντυπωσιακή μουσικότητα.

Ο Παναγιώτης Δράκος είναι Πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα της Σόφιας και την Καμεράτα-Ορχήστρα των φίλων της μουσικής. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες  συναυλίες Μουσικής δωματίου στις περισσότερες χώρες  της Ευρώπης, στην Βόρεια Αμερική, στην Αυστραλία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ερμηνεύοντας έργα κλασσικού και σύχρονου ρεπερτορίου, αρκετά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση, με γνωστούς Έλληνες και ξένους σολίστ.

Ο Γιώργος   Μαστρογιαννόπουλος άρχισε τις  σπουδές στην  κλασική  κιθάρα, στο Ελληνικό  Ωδείο  με   τον  Χρίστο Αλεξόπουλο. Αργότερα  μαθήτευσε  στον Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Συνέχισε   τις    σπουδές    του   στην     κλασική κιθάρα, στο Νέο   Ωδείο  Θεσσαλονίκης  και   πήρε   δίπλωμα    Κιθάρας,  με   καθηγητή τον Κώστα  Κοτσιώλη. Παράλληλα  σπούδασε ανώτερα  θεωρητικά. Έχει διδάξει ως καθηγητής στο φεστιβάλ κιθάρας Νάξου και στο φεστιβάλ μουσικής Pelion Festival. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες. Έχει συνθέσει και μεταγράψει έργα για Κιθάρα, Φλάουτο, Βιολί, Κλαρινέτο και  για μικρά σύνολα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Σας περιμένουμε!