30/09/2013

Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΡΟΕΣ» ΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Δωροθέας Κόλια, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Η φύση και κυρίως αυτό καθ’ αυτό το χρώμα, το οποίο ως υλικό με ροή, αποτυπώνει την αίσθηση της διαρκούς κίνησης στον καμβά, αποτελεί την πηγή έμπνευσης της ζωγράφου και συνοψίζεται στον τίτλο «Ροές», στην έκθεση που θα παρουσιάσει στο Μαρκόπουλο. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός, ότι οι πίνακες δημιουργούνταν παράλληλα με την τήρηση ημερολογίου και αποκάλυπταν συχνά άγνωστες αλήθειες για τη δημιουργό.

Θα εκτεθούν ακόμη έργα από την σπουδαστική της περίοδο, όπως: κολάζ, συνθέσεις μικτών τεχνικών, κάρβουνο καθώς και προσχέδια από την εικονογράφηση του βιβλίου του Μίχαελ Έντε «Ο καθρέφτης μέσα στον καθρέφτη».

Η συμπολίτισσά μας Δωροθέα Κόλια - Σπυροπούλου σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες και γραφιστική στη σχολή Βακαλό (BA in Art and Design, University of Derby) και έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών Art Therapy και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα.

Τον Οκτώβριο του 2004 σχεδίασε και συντόνισε τα εικαστικά δρώμενα στο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κ. Π. Σερρών και την τριετία 2001-2004, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις εικαστικών και έργων πλαστικής της σχολής Βακαλό.

Διάρκεια Έκθεσης: 5 – 13 Οκτωβρίου 2013.

Ωράριο καθημερινές και Σαββατοκύριακα: 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.