17/09/2013

«ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη «Γιορτή Σταφυλιού», την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία του Μαρκοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους και θα συμπεριλαμβάνει έκθεση προϊόντων σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.) και άλλων προϊόντων, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού.

Στα πλαίσια της εορτής, οι επισκέπτες, θα μπορούν επίσης να απολαύσουν πλούσιο μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ορχήστρα, καθώς επίσης και να θαυμάσουν το χορευτικό συγκρότημα του Χορευτικού Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», που θα φορέσει τις παραδοσιακές του στολές και θα σας ταξιδεύσει με τις χορευτικές του φιγούρες!


Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους παραγωγούς, να ενισχύσουν και φέτος τη «Γιορτή Σταφυλιού», έτσι ώστε να καθιερωθεί, ως το ετήσιο ραντεβού μας, για την προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων. Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία του θεσμού αυτού, ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου ο πλούτος της παράδοσης, επαναπροσδιορίζεται ως μια πολύ στέρεα και αξιόπιστη διέξοδος.