23/09/2013

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»



Μιχαλακοπούλου 44, Ιλίσια, Τ.Κ. 115 28, τηλ. 210 7223933
Πληρ: κα Δρίβα Γρηγορία, e-mail: advcons7@gmail.com, topsa@advancedconsultants.gr www.topekoergasia.gr                              

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ
EΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



 Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ» ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου την υλοποίηση του Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Τοπική Δράση για την Κοινωνική και Εργασιακή Ένταξη των Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων των Δήμων Μαρκόπουλου και Λαυρεωτικής» και προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 4 Οκτωβρίου 2013.

Η Πράξη εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης  1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ).

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη οικονομική ανασφάλεια και έκρηξη της ανεργίας, οι Δήμοι Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων, δίνει την ευκαιρία σε ανέργους να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να ασκήσουν οι ίδιοι επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, στηρίζει τις επιχειρήσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Το πρόγραμμα έχει στόχο στην τοποθέτηση 100 ανέργων που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Μαρκόπουλου-Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και προέρχονται από τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ)
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ,ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ  ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος ή στην ιστοσελίδα www.topekoergasia.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται, καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 13:00, στα γραφεία: 
-           Δήμου Μαρκοπούλου, Δημαρχείο Μαρκοπούλου, Γραφείο Δημάρχου, 1ος όροφος, Τηλ: 22990 20140, Fax: 22990 24009, e-mailmethenitis@markopoulo.gr. Αρμόδια: Δέσποινα Σταυρουλάκη
-           Δήμου Λαυρεωτικής
Δημοτική Ενότητα Κερατέας: Αθηνών Σουνίου 37, 1ος όροφος (Δημοτικό Κατάστημα)
Τηλ: 22993 20235, Fax: 22990 49414, e-mail:ir.aggeli@gmail.com. Αρμόδια: Ειρήνη Αγγελή

Δημοτική Ενότητα Λαυρίου: Αθηνάς 29, Λαύριο (κτίριο του ΕΚΑΒ), Τηλ: 22920 26030, Fax: 22920 60773, e-mailkgeorgizas@yahoo.gr. Αρμόδιος: Κωνσταντίνος Γεώργιζας
Η υποβολή του φακέλου μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου ή εναλλακτικά ταχυδρομικώς, συστημένο με απόδειξη παραλαβής, στις παραπάνω διευθύνσεις.

Επισυνάπτονται η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και η αίτηση συμμετοχής υποψηφίου/-ας.