26/09/2013

Η Γιορτή του Σταφυλιού εξελίσσεται σε θεσμό, χάρη στην αγάπη του κόσμου!

Με την παρουσία τους τίμησαν οι πολίτες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη Γιορτή του Σταφυλιού, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, της 22ης Σεπτεμβρίου 2013 και διοργανώθηκε από την Κ.Δ.Ε.Μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όσοι παρευρέθησαν στην Γιορτή, δοκίμασαν εύγευστα, παραδοσιακά προϊόντα σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.), καθώς επίσης και άλλα προϊόντα, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε τα Οινοποιεία Δαρεμά, Νικολακόπουλου, Ρόκα και Παναγιώτου, που προσέφεραν κρασί και διάφορα άλλα εδέσματα, καθώς επίσης και τον κο Σωτήρη Παπαγιαννάκο, για την προσφορά του σε ξηρά σύκα, φιστίκια και μαρμελάδα σύκο.

Ένα θερμό ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους, αξίζει στα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, που συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, φτιαγμένα με πολύ μεράκι, αγάπη, αλλά και μαεστρία!

Ευχαριστούμε τις κυρίες των ΚΑΠΗ, κα Μαργέτη Σοφία, κα Κατσίκη Βασιλική, κα Πέτρου-Κολιαβασίλη Κική, κα Χελιώτη Στέλλα, κα Δρίτσα Γιώτα, κα Παντέλη Αγνή, κα Καράγιωργα Σοφία, κα Φραγκούλη Αγλαΐα, κα Μπουσέ Ασπασία, κα Στάθη Σούλα και κα Καρακατσούλη Μιράντα, που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για την παρασκευή  των εδεσμάτων.

Ακόμη, ευχαριστούμε τα Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιεία, που προσέφεραν νόστιμα κουλουράκια για να κεράσουν τον κόσμο και συγκεκριμένα, τα εξής: Παπουτσή, Αφοί Σπανού, Αφοί Στάθη, Φώτη Κολιαβασίλη, Λάμπρου Καμινάρη, Σταύρου – Πέπελη και Αφοί Καραμίχα.

Ο μούστος ήταν προσφορά από το Οινοποιείο Αφοί Νικολακόπουλοι και τον κο Χρ. Κωσταρέλο.

Τα μπωλάκια προσέφερε το Ζαχαροπλαστείο Κωτσιόπουλος, το σιμιγδάλι προσέφερε η κα Στέλλα Καλοφούτη, το αμύγδαλο προσέφερε το καφεκοπτείο Παπάζογλου, ενώ η «Μεσογείτικη Κούκλα», ήταν και εφέτος, προσφορά του καταστήματος παιδικών και βρεφικών ειδών «Fragolina». Τέλος, τα είδη καθαριότητας «Σταυρόπουλος» παρείχαν τη μεμβράνη. Τους ευχαριστούμε όλους θερμότατα για τη βοήθεια και συμβολή τους, προκειμένου να γίνει και φέτος πραγματικότητα η Γιορτή του Σταφυλιού!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί επίσης, τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Μρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», για τη συμμετοχή τους στην Γιορτή, καθώς με τις παραδοσιακές τους στολές και τις χορευτικές τους φιγούρες, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν για λίγο, θυμίζοντάς μας τις πλούσιες παραδόσεις μας! Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να προτρέψουν τους παρευρισκομένους να χορέψουν μαζί τους. Τη σκυτάλη παρέλαβε μουσικό συγκρότημα, που ανέβασε τη διάθεση του κόσμου και κράτησε μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις και με τη μυρωδιά του μούστου να είναι ακόμα διάχυτη, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!