30/09/2013

Καθαρίζουμε τον υγρότοπο της Βραυρώνας για τρίτη χρονιά!

Το MEDASSET συνεχίζοντας την επιτυχημένη εκστρατεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης "Πάρε Μέρος και Καθάρισες" και σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρκοπούλου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά, δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στον υγρότοπο της Βραυρώνας, την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί.

Η εκστρατεία  υλοποιείται από το MEDASSET και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca Cola Hellas) υπό την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν προγραμματιστεί 9 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών σε όλη την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλη Οκτωβρίου. 

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου- Βραυρώνα
Παρασκευή 04 Οκτωβρίου - Ασπρόπυργος
Δευτέρα 07 Οκτωβρίου - Σχηματάρι
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου– Βόλος
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου – Π. Φάληρο
Σάββατο 19 Οκτωβρίου – Αίγιο
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου - Πάτρα
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου –Ηράκλειο Κρήτης

Σκοπός της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» είναι η διάδοση του μηνύματος του πόσο σημαντική είναι η προστασία των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων.  Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για τις θανάσιμες επιπτώσεις των απορριμμάτων στην θαλάσσια ζωή και η ενίσχυση του εθελοντισμού. Σύμμαχοι στην προσπάθειά είναι εθελοντές, σύλλογοι και ομάδες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δήμοι και φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης.

Από την έναρξη της εκστρατείας το 2011 ως σήμερα περίπου 9.500 εθελοντές έχουν καθαρίσει 46,1 χλμ ακτογραμμής, καταγράφοντας και απομακρύνοντας πάνω από 167.000 σκουπίδια, πλαστικά ως επί το πλείστον, που ‘κοσμούσαν’ τις ακτές μας με συνολικό βάρος 15 τόνων!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το ΜΕDASSET:
210 3613572, eirinikatsifou@medasset.org. 

Το MEDASSET - Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του συνεργάζεται με το Μεσογειακό Πρόγραμμα Δράσης του ΟΗΕ (UNEP/MAP) και είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης)