09/12/2013

Η εγκληματική ασυνειδησία στο μεγαλείο της! Κάποιοι θέλουν συνειδητά, να προκαλέσουν τραυματισμούς, ακόμα και απώλειες ανθρώπινων ζωών!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Είναι δεδομένο ότι με τη φύση, δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Όσα προληπτικά μέτρα και να λάβει ένας Δήμος, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει για παράδειγμα, τη πτώση ενός δέντρου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Είναι όμως απαράδεκτο να μεσολαβεί ο ανθρώπινος παράγοντας ή χειρότερα, συνειδητή ανθρώπινη παρέμβαση, προκειμένου να προσγειωθούν τα δέντρα στο έδαφος!

Εχθές και προχθές, σημειώθηκαν δύο πτώσεις δέντρων στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, που θα μπορούσαν να κοστίσουν μέχρι και ανθρώπινες ζωές, εάν την ώρα της πτώσης, τύχαινε να περνά κάποιος πεζός ή οδηγός, από το συγκεκριμένο σημείο.

Εξετάζοντας προσεκτικά τα δέντρα που είχαν πέσει στο έδαφος, στην Λεωφόρο Αυλακίου και επί του παραλιακού μετώπου, διαπιστώνει κανείς δια γυμνού οφθαλμού, ότι οι κορμοί και των δύο δέντρων, είχαν κοπεί με αλυσοπρίονο κατά τα τρία τέταρτα, με αποτέλεσμα λόγω των ισχυρών ανέμων, εύκολα και αμέσως να αποκοπούν εντελώς και να πέσουν στο έδαφος.

Άραγε, οι ασυνείδητοι που προέβησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, είχαν καθόλου επίγνωση των συνεπειών που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν; Τι θα γινόταν εάν κάποιο από τα δέντρα προσγειωνόταν πάνω σε κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή σε ένα χειρότερο σενάριο, πάνω σε κάποιον άνθρωπο; Η απάντηση είναι απλή: Σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα!

Η σοβαρότητα του θέματος είναι τόσο μεγάλη και η απερισκεψία των «δραστών» σε τόσο μεγάλο βαθμό, που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς, με τα κίνητρα –πολιτικά ή μη- που κρύβονται πίσω απ’ αυτή την απάνθρωπη ενέργεια.

Αυτή τη φορά, σταθήκαμε τυχεροί που η εγκληματική ασυνειδησία κάποιων, δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Ας σοβαρευτούν και ας συνετιστούν λοιπόν κάποιοι κι ας μην «παίζουν» με τις ζωές των συμπολιτών μας, διότι η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με το μέρος μας!