17/12/2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, η οποία λειτουργεί από το 2007 και απαρτίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από μη αμειβόμενους εθελοντές, σας παρουσιάζει τις δράσεις στις οποίες συμετείχε  για την   χρονική περίοδο 1.10.2012-31.10.2013.

Συμμετοχή στον καθαρισμό του υγροβιότοπου της Βραυρώνας, κατά την εκστρατεία της MEDASSET «Πάρε μέρος και καθάρισες» στις 2.20.2012, με τον Δήμο Μαρκοπούλου να διαθέτει τα απαραίτητα απορριμματοφόρα.

Συμμετοχή στον καθαρισμό της ακτογραμμής στο Αυλάκι (αφετηρία ΙΟΠΟΡ) στις 6.10.2012, με τον Δήμο Μαρκοπούλου να διαθέτει απορριμματοφόρα και αναλώσιμα είδη (σακούλες και γάντια).

Ρίψη αλατιού στα επικίνδυνα σημεία των δρόμων, κατά τις ημέρες με παγετό, τους χειμερινούς μήνες.

Μάθημα Α’ Βοηθειών, από εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ στις 9.3.2013 στην έδρα της ομάδας.

Συνδρομή στη διανομή προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες» στις 16.3.2013 στο γήπεδο Μαρκοπούλου.

Συμμετοχή-συνδρομή, στην «Κυριακή της Ανταλλαγής» στις 7.4.2013 στην είσοδο του δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Συμμετοχή στην εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it» στην ακτογραμμή Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη στις 14.4.2013, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, να διαθέτει απορριμματοφόρα και αναλώσιμα είδη.

Συμμετοχή στον καθαρισμό για την «Ημέρα της Γης» στη Χαμολιά στις 15.4.2013, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, να διαθέτει απορριμματοφόρα και αναλώσιμα είδη.

Θεωρητική εκπαίδευση για τις πυρκαγιές στην έδρα της ομάδας (ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου) στις 17.4.2013.

Εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μαρκοπούλου, από Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος στις 28.4.2013.

Επανειλημμένες εκπαιδεύσεις στον χειρισμό του πλυντηρίου κάδων του Δήμου, ως πυροσβεστικό όχημα (διαθέτει δεξαμενή νερού 5.500 λίτρων, δυνατότητα πυροσβεστικής εγκατάστασης και αυλό οροφής).

Επίβλεψη- συμμετοχή στον καθαρισμό «επικίνδυνων» σημείων από ξερά χόρτα, σκουπίδια κλπ, με τον Δήμο Μαρκοπούλου να διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα.

Συμμετοχή-συνδρομή, στο 1ο Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αγοριών στο γήπεδο Μαρκοπούλου στις 25 και 26.5.2013.

Συμμετοχή-συνδρομή, στο 1ο Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθημα Πετοσφαίρισης Κοριτσιών στο κλειστό γήπεδο Μαρκοπούλου την 1.6.2013.

Συμμετοχή-συνδρομή, στην εκδήλωση των Προγραμμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού Για Ολους  του Ν.Π.Δ.Δ <<Βραυρώνιος>> στο κλειστό δημοτικό στάδιο Μαρκοπούλου στις 10.6.2013.

Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Περατή (Πόρτο Ράφτη) και διοικητική μέριμνα στις 16.6.2013 με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του δήμου. Τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν ως πλήρωμα του οχήματος και ως πεζοπόρο τμήμα, καθώς και υποστηρικτικά (διοικητική μέριμνα).

Συμμετοχή στον καθαρισμό του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου Περατής στις 3.7.2013.

Εκπαίδευση στον Οικισμό Πολυτεχνείου (ανάπτυξη και χειρισμός πυροσβεστικής εγκατάστασης) στις 17.7.2013

Περιπολίες στην περιοχή Μαρκόπουλο – Κουβαράς – Αυλάκι – Πόρτο Ράφτη – Χαμολιά – Βραυρώνα όλες τις ημέρες αυξημένης επικινδυνότητας με δύο τζιπ του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεννόηση με το ΣΕΚΥΠΣ (199) και την Π.Υ. Μαρκοπούλου και συνεχής 24ωρη επιφυλακή των εθελοντών της ομάδας.

Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Χεροβούνι-Μερέντα και διοικητική μέριμνα στις 2.8.2013 με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του Δήμου. Τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν ως πλήρωμα του οχήματος και ως πεζοπόρο τμήμα, καθώς και υποστηρικτικά (διοικητική μέριμνα).

Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μαραθώνα στις 5.8.2013 με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του Δήμου και πλήρωμα από εθελοντές της ομάδας.

Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Μαρκοπούλου στις 5.8.2013 με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του Δήμου και πλήρωμα από εθελοντές της ομάδας.

Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Αυλάκι-Κουβαρά και διοικητική μέριμνα στις 8.8.2013 με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του Δήμου. Τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν ως πλήρωμα του οχήματος και ως πεζοπόρο τμήμα καθώς και υποστηρικτικά (διοικητική μέριμνα).

Συνδρομή στη συναυλία των Locomondo στην πλαζ Αυλακίου στις 22.8.2013

Συνδρομή και πυρασφάλεια στη μουσική βραδιά στο Μουσείο Βραυρώνας στις 31.8.2013, με το πλυντήριο κάδων (πυροσβεστικό) του δήμου, πλήρωμα από εθελοντές της ομάδας και πεζοπόρο τμήμα σε ετοιμότητα στο χώρο.

 Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής
 Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά τους χειμερινούς μήνες για την
 αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών, όπως:

- Ακραία καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, πλημμύρες)

Παγετός: Σε περίπτωση παγετού, εθελοντές της ομάδας προγραμματίζουν ρίψη αλατιού στους δρόμους προς αποφυγή παγώματος του οδοστρώματος.

Ακραίο ψύχος: Σε περίπτωση ακραίου ψύχους, η ομάδα θα κρατήσει ανοιχτά τα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, ως θερμαινόμενους χώρους ελεύθερης πρόσβασης. Παράλληλα, εθελοντές της ομάδας θα είναι σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας σε όποιον τη χρειαστεί. Επίσης, είμαστε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές, για να χρησιμοποιηθούν ως θερμαινόμενοι χώροι ελεύθερης πρόσβασης και οι Ιεροί Ναοί Αγ. Ιωάννη και Αγ. Νικολάου στο Μαρκόπουλο και Παναγίας στο Πόρτο Ράφτη
  
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας έχουν τακτική συνάντηση κάθε Τετάρτη απόγευμα 7-9 στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου
Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα είναι πάντα ανοιχτή για όποιον θέλει να μας γνωρίσει και να συμμετέχει στο έργο μας.

Στα πλαίσια των πλούσιων δράσεών της, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα Α’ Βοηθειών, την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, καθώς επίσης και το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Για την εθελοντική ομάδα

    Πολιτικός Προϊστάμενος                          Επικεφαλής                           Τομεάρχης Π.Π.
  
 Κων/νος Μαγγανάς                                    Μαρία Χασάπη                     Δέσποινα Σταυρουλάκη
    τηλ. 6975200993                                      τηλ. 6974909728                              τηλ. 6982019367