27/12/2013

Οδηγίες προς τους πολίτες, για την προστασία τους από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα σήμερα και αύριο, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σήμερα Παρασκευή 27 και αύριο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 6-8 μποφόρ.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ώρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών, δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να ντύνονται κατάλληλα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες, καλώντας είτε στο 22990-20151 (τηλεφωνικό κέντρο της Πολιτική Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου), είτε στο 6975200993(Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, τ. Αντιδήμαρχος, Κων/νος Μαγγανάς), είτε στο 6974909728 (επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, Μαρία Χασάπη).