23/12/2013

Με πολλές ευχές, στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου!

Με παιδικά χαμόγελα και λαμπερά μάτια που μαρτυρούσαν την ανυπομονησία για την ημέρα των Χριστουγέννων, πλημμύρισε το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου 2013, η Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, στα πλαίσια της εορταστικής Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης, που ήταν αφιερωμένη στα δύο (2) χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Άγιος Βασίλης, ο μάγος με τα εντυπωσιακά του κόλπα, τα χιλιάδες μπαλόνια και τα γιορτινά τραγούδια, συνέθεσαν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα, προσφέροντας λίγες ώρες χαράς και ανεμελιάς σε όλους!

Μικροί και μεγάλοι, έδωσαν το παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή, προσφέροντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως γάλα, ζυμαρικά, κ. ά., για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, που επί δύο χρόνια, στηρίζει τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Σημαντική ήταν η ποσότητα τροφίμων που παραδόθηκε εκ μέρους των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη συλλογή τροφίμων.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ανατολική Αττική, που πήρε την πρωτοβουλία ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στις 17 Δεκεμβρίου 2011, ενώ η Πολιτεία το θεσμοθέτησε πέντε (5) μήνες αργότερα. Επτακόσιοι (700) και πλέον συμπολίτες μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους, λαμβάνουν σταθερή υποστήριξη σε μηνιαία βάση, χάρη στην αγάπη, ευαισθητοποίηση και προσφορά απλών πολιτών, εταιριών, συλλόγων και άλλων φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε ολόψυχα, για ακόμη μία φορά.

Οι μικροί φίλοι και φίλες της παρέας, ομόρφυναν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, στολίζοντάς το με τις δικές τους πρωτότυπες και αληθινές ευχές αγάπης και αισιοδοξίας.

Το γιορτινό κλίμα απογείωσε η παιδική χορωδία από το Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, που μάγεψε τους παρευρισκομένους με το χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριό της, ενώ την παράσταση έκλεψε η μικρή Δήμητρα με το κλαρινέτο της.

Ευχαριστούμε και πάλι, όλους εσάς που στέκεστε πιστοί αρωγοί, στην μεγάλη αυτή ανθρωπιστική προσπάθεια για την αδιάκοπτη λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Η ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης, αλληλεγγύης, συμπόνιας, αφιλοκερδούς προσφοράς και ανθρωπισμού, παρατηρούμε πως ολοένα και μεγαλώνει! Ας γιορτάσουμε λοιπόν τις Άγιες αυτές Μέρες, έχοντας στο μυαλό μας, πως η κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, μετράει.


Καλά Χριστούγεννα σε όλους!