02/12/2013

Μια ακόμη νίκη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης στον Δήμο Μαρκοπούλου

Το πρώτο ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο, παραδόθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, από το Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, παρουσία της Αντιδημάρχου Μαρίας Κιμπιζή και των υπευθύνων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Τον Αύγουστο ξεκίνησε η συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου στη δράση του Συλλόγου, για τη συμπαράσταση στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Πρόκειται για μία κίνηση με διπλό όφελος, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων για τα παιδιά που τα χρειάζονται και αφετέρου, κάνουμε ανακύκλωση και προστατεύουμε το περιβάλλον μας.

Με τη συγκινητική συνδρομή δεκάδων δημοτών και σχολείων της πόλης μας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χιλιάδες καπάκια, τα οποία και παραδόθηκαν στους κ. κ. Νάνο Κωνσταντίνο, Χρόνη Δημήτριο και Καράκη Θεόδωρο, εθελοντές και εκπροσώπους του Συλλόγου, οι οποίοι με τη σειρά τους, παρέδωσαν το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, προς διάθεση σε συμπολίτη μας, που το έχει πραγματική ανάγκη.

Η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, ως αρμόδια Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχάρη τον Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, για την πρωτοβουλία και τη δράση του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του αμαξιδίου προς το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, σημειώνοντας ότι: «Η σημερινή μέρα έχει διπλή σημασία. Από τη μία διευρύνουμε τα μέσα υποστήριξης των συμπολιτών μας με νέα είδη, εκτός των τροφίμων και των ειδών ρουχισμού, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, με την απόκτηση του αμαξιδίου και από την άλλη, σημειώνουμε μια ακόμη σημαντική νίκη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ενάντια στις πρωτοφανείς δυσκολίες της εποχής μας. Αποδεικνύουμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε, να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε έμπρακτα το συνάνθρωπο μας. Μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε, με ακόμη μεγαλύτερη πίστη, στο αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας! Ευχαριστούμε τόσο το Σύλλογο για την άψογη συνεργασία του, όσο και τον κόσμο, που έσπευσε να ενισχύσει τη σημαντική αυτή δράση.»


Το βανάκι του Συλλόγου δεν στάθηκε αρκετά μεγάλο, αφού γέμισε με μόλις τα μισά καπάκια που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο Μαρκοπούλου, οπότε το ραντεβού ανανεώθηκε και για την επόμενη εβδομάδα!