24/12/2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που πιστά ακολουθεί και που μεταξύ άλλων, έχει στο επίκεντρο την Υγεία των πολιτών, έδωσε την ευκαιρία σε 149 γυναίκες του Δήμου μας, να υποβληθούν δωρεάν σε μαστογραφικό έλεγχο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μέσω της φιλοξενίας της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, για τρεις ημέρες από 8-10 Οκτωβρίου 2013.

Σε συνέχεια της δράσης, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα, στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «ΑΡΤΕΜΙΣ», στην αίθουσα Πολιτισμού – Πολυχώρο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΕΘΕΝΙΤΗ», όπου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των αποτελεσμάτων των μαστογραφικών εξετάσεων.

Παρών θα είναι ο κος Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Ογκολόγος, Μαστολόγος, Δ/ντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Προϊστάμενος του Προγράμματος Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, ο οποίος θα δώσει διευκρινίσεις σε όσες κυρίες έχουν απορίες, αφού  πραγματοποιήσει μία σύντομη ενημερωτική ομιλία, γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Οι δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου κατά του καρκίνου του μαστού, ολοκληρώνονται με τη διεξαγωγή δωρεάν κλινικής εξέτασης,  από κλιμάκιο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας – Ίασης – Στήριξης (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.), που θα λάβει χώρα στις 25 Ιανουαρίου 2014, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου.

Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. είναι μία φιλανθρωπική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με κοινωνικό και επιστημονικό έργο, με όραμα την ίαση & στήριξη γυναικών με νόσους μαστού.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των δωρεάν κλινικών μαστολογικών εξετάσεων, απευθύνεται στις οικονομικά αδύναμες γυναίκες. Προϋπόθεση για τις ενδιαφερόμενες, είναι να έχουν μαζί τους όλες τις τελευταίες εξετάσεις τους, γι’ αυτό και θα δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες που υπεβλήθησαν ήδη σε μαστογραφική εξέταση, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας ιατρών του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., παρακαλούμε τις ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή, καλώντας στο: 22990-71706, από την Πέμπτη, 2/1/2014 έως την Τετάρτη 15/1/2014.

Τέλος, ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλαν στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων. Ευχαριστούμε τόσο την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, όσο και το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, καθώς η συνεργασία που είχαμε ήταν άψογη και όλοι μαζί προσφέραμε στις συμπολίτισσές μας, ένα εξαιρετικά πολύτιμο δώρο.