03/12/2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ, ΤΗΣ 1ης ΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΤΗΣ 4 – 5 Π.Ε. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Κατόπιν των νομικών και ουσιαστικών σφαλμάτων που διαπιστώθηκαν ότι υπήρχαν, στα έντυπα των Ατομικών Ειδοποιήσεων, που απεστάλησαν στους υπόχρεους συμπολίτες μας, καθώς και στην εν γένει διαδικασία της ενημέρωσης και ειδοποίησής τους, για την πληρωμή της πρώτης δόσης, της εισφοράς σε χρήμα της 4 – 5 Π.Ε. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου και μετά από σειρά πολιτικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να γίνουν και νομοθετικά αποδεκτές, σχετικές ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως:

α) Ο διπλασιασμός των δόσεων πληρωμής, από 12 σε 24,

β) Η απρόσκοπτη και άμεση μετατροπή της Εισφοράς, από χρήμα, σε γη και

γ) Η υπαγωγή εκείνων που οφείλουν μικρότερα ποσά, στον υπάρχοντα Νόμο, της εξόφλησης σε εκατό (100) δόσεις, των οφειλών προς τον Δήμο Μαρκοπούλου και
έχοντας ως στόχο, την επίτευξη των παραπάνω νομοθετικών ρυθμίσεων και κατόπιν  εισήγησης της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας ενημερώνει, ότι:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου 2013, αποφασίστηκε η Ακύρωση της Πράξης Βεβαίωσης για είσπραξη, βάσει των αντίστοιχων καταλόγων, της σχετικής α΄ δόσης, της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα για την 4η – 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να προηγηθούν:

α) Η ενημέρωση όλων των δημοτών και η ορθή συμπλήρωση, με πλήρη έλεγχο όλων των αναγκαίων στοιχείων και δεδομένων των Βεβαιωτικών Καταλόγων

β) Η υποβολή εντός της νόμιμης προθεσμίας, των σχετικών αντιρρήσεων ή ενστάσεων και

γ) Η επαναβεβαίωση τους και η έγκριση της σχετικής διαδικασίας Συμψηφισμών.

Κατόπιν αυτών των ενεργειών, θα ακολουθήσει μία νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αναστολή, για ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα, το οποίο προσδιορίζεται μεγαλύτερο τους ενός έτους και συγκεκριμένα, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 ή εκείνου που θα χρειαστεί και μετά την συμπλήρωση του, για την δεδομένη ύπαρξη σε Φ.Ε.Κ. και αξιοποίηση απ’ τους συμπολίτες μας, των προαναφερθεισών νομοθετικών ρυθμίσεων προς όφελος τους και την πλήρη ελάφρυνση της οικονομικής υποχρέωσής τους.

Είναι σαφές, ότι η παρούσα απόφαση αποσκοπεί, αφενός μεν στην οικονομική ελάφρυνση των συμπολιτών μας, αφετέρου δε, στην τελική υλοποίηση, σε συγκεκριμένο και σαφή χρονικό ορίζοντα, της διαδικασίας υλοποίησης της Πράξης Εφαρμογής, διότι τα αναγκαία έργα υποδομής, πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε στην 4-5 Π.Ε. του Πόρτο Ράφτη και όχι να παραπεμφθούν στο αόριστο μέλλον, που οδηγεί στο να μην γίνουν, ούτε στην διάρκεια της ερχόμενης δημοτικής περιόδου!



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.


Υ.Γ.: Όσον αφορά δε, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», η πολιτική σοβαρότητα και η ειλικρίνεια των όσων ισχυρίζεται, φαίνεται πεντακάθαρα από την τοποθέτησή της, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου 2013, όταν έγινε αναφορά, στο θέμα της Εισφοράς σε Χρήμα, στην 4η και 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη.

Η δήλωση του κου Γ. Αδάμου, όπως προκύπτει, από τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά της Συνεδρίασης (σελ. 143), είναι η εξής:

«Δηλαδή το σημαντικό, είναι να συνταχθούν οι Βεβαιωτικοί Κατάλογοι, να πάμε γρήγορα, να κοιτάξουμε τι μπορούμε να μαζέψουμε και από εκεί και πέρα, φανταστείτε ένα εξάμηνο μετά, πάλι θα έχουν συσσωρευτεί οι αιτήσεις (Πολεοδομικών Αποζημιώσεων)….

Αυτά, ο κ. Γ. ΑΔΑΜΟΣ, που «έλυσε» το πρόβλημα της Εισφοράς σε χρήμα, για τους δημότες μας!


Έχει άραγε όρια, το ψέμα, η υποκρισία και η διγλωσσία του; Σίγουρα όχι!