11/06/2015

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!


Από το Δεκέμβριο του 2011 που ιδρύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, το πρώτο στην Αττική, υποστηρίζοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη, είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, η ανάγκη προσφοράς τόσο σε ρούχα, ενδύματα και παπούτσια σε καλή κατάσταση, όσο και σε τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τι γίνεται όμως με εκείνα που δεν μπορούν να ξαναφορεθούν;

Αντί να καταλήξουν σε έναν κάδο, επιβαρύνοντας την πόλη με τη διαχείρισή τους, τώρα μπορούν να ανακυκλωθούν, μειώνοντας τον όγκο των αστικών απορριμμάτων και κυρίως ενισχύοντας παράλληλα τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου!

Πρόκειται για μία δράση, που με την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Γιάννη Ευαγγελίου, συνδυάζει την Ανακύκλωση με την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικοί κόκκινοι κάδοι περισυλλογής σε είκοσι έξι (26) σημεία του Δήμου, όπου ο καθένας μπορεί εύκολα, απλά και γρήγορα να ανακυκλώσει ΠΑΛΙΑ ρούχα, ζευγάρια παπούτσια, ζώνες, τσάντες και λευκά είδη!

Κάθε δεκαπενθήμερο, η εταιρεία RECYCOM, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης ενδυμάτων, τα περισυλλέγει και τα ανακυκλώνει, ενισχύοντας αντισταθμιστικά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης!

Μπορείτε ήδη να υποστηρίξετε και εσείς χωρίς κανένα κόστος, τη δράση ενίσχυσης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, τοποθετώντας τα παλιά σας ενδύματα, στους ειδικούς κόκκινους κάδους, στις ακόλουθες οδούς,

Στο Μαρκόπουλο:

Δημοσθένους Σωτηρίου, Δημαρχείο Μαρκοπούλου

Αθηνών, ΚΤΕΛ Μαρκοπούλου

Πλατεία Πετούρη, Πούσι Ρι

Γ. Πίνη, Πλατεία Σάρας

Ευαγγελιστρίας, Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου

Ανθέων και Επικούρου, 3ο Νηπιαγωγείο

Β. Πετούρη, 4ο Νηπιαγωγείο

Καραολή Δημητρίου, 1ο Δημοτικό

Μυρρινούντος 22, 2ο Δημοτικό

Κ. Σωτηρίου, 3ο Δημοτικό – Λύκειο

Ι. Παπαβασιλείου, Γυμνάσιο

34ο χλμ. Λ. Πόρτο Ράφτη, Αγ. Τριάδα (Δοντάς)

Μυρρινούντος

Ελ. Δημοκρατίας

Αθηναϊκής Δημοκρατίας

Λ. Μαρκοπούλου



Στο Πόρτο Ράφτη:

Λ. Πόρτο Ράφτη, Δημοτικό Υποκατ/μα Δήμου Μαρκοπούλου στο Π. Ράφτη

Αγίου Νικολάου, Άγιος Νικόλαος - Λιμάνι Πόρτο Ράφτη

Μελίνας Μερκούρη 1, (πίσω από Goody’s)

Καρόλου Κουν 1-3, 1ο Δημοτικό – 3ο Δημοτικό

Σωτήρος, 2ο Γυμνάσιο

Λ. Γρέγου – Ηρακλέους, Κοράλι

Αρτέμιδος – Κεφαλληνίας

Εθνάρχου Μακαρίου

Πανοράματος

Ελ. Βενιζέλου και Μαρκέλλας.