02/06/2015

Σημαντικές διακρίσεις για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου (Ι.Ο.ΠΟ.Ρ.)


Και το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου (Ι.Ο.ΠΟ.Ρ.), συμμετέχοντας σε όλες τις διοργανώσεις έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις .



Πρόκριση εθνικής optimist

  • στον απαιτητικότατο αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα optimist συμμετείχαν μετά από πρόκριση οι αθλήτριές μας Ανδριάνα Χίλιου και η Κατερίνα Νικολάκη η παρουσία τους άφησε και άριστες εντυπώσεις και :
  • Η αθλήτρια του Ι.Ο.ΠΟ.Ρ, Κατερίνα Νικολάκη, κατάφερε να προκριθεί στην εθνική ομάδα στην κατηγορία Optimist, μετά από 11 ιστιοδρομίες όπου έτρεξαν 66 σκάφη με τους καλύτερους αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Η Κατερίνα τώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ενωμένο Βασίλειο όπου θα γίνει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.



ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2015 - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΣΝΔ

  • Διοργανώθηκαν με επιτυχία οι Ιστιοπλοϊκοί αγώνες "ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2015 - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΣΝΔ", από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρικού όρμου συμμετείχαν 189 πληρώματα σε 17 κατηγορίες ενώ ο αριθμός των αθλητών ξεπέρασε τους 270.


Ο αθλητής του Ι.Ο.ΠΟ.Ρ., Δικαίος Κερκουλάς, κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των ανδρών στα Laser 4,7. μετά από πολύ σκληρές μάχες σε μια απίστευτα δυνατή επιστροφή του στις πολύ υψηλές διακρίσεις .

Στους ίδιους αγώνες την πέμπτη θέση στις γυναίκες έλαβαν με την πρώτη κοινή εμφάνισή τους η Μαρία Ελένη Ανδρέου με την Δήμητρα Ιωσηφίδου.


Το πρόγραμμα της εθνικής ομάδα ανδρών στην κλάση 49er

  • Για την εθνική ομάδα ανδρών της κλάσης 49er με σκοπό να πάρουν το εισητήριο για του Ολυμπιακούς του Ρίο άνοιξαν πανιά προετοιμαζόμενοι σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις με δικά τους έξοδα και με μικρή βοήθεια, οι αθλητές Δημήτρης Μπενάκης Ι.Ο.ΠΟ.Ρ. και Γιώργος Παναγιωτίδης.


5th Hellenic SUP CUP 2015

Αυτό τον μήνα ξεκίνησε το 5th Hellenic SUP CUP, με έναν πραγματικά δύσκολο και τεχνικό αγώνα στο Κυπρί της Άνδρου.

Επόμενη στάση του Πρωταθλήματος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου στο τέλος Ιουνίου.

Η τοπική κοινωνία και η αθλητική κοινότητα της περιοχής έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Αναμένονται πολλοί αθλητές και θεατές για το νέο και θεαματικό άθλημα της όρθιας κωπηλασίας!!!



από τον Ι.Ο.ΠΟ.Ρ.