24/06/2015

Ενημερωτική Ημερίδα: «Δυνατότητες Χρηματοδοτικής Υποστήριξης για την Ίδρυση νέων Επιχειρήσεων»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Δυνατότητες Χρηματοδοτικής Υποστήριξης για την Ίδρυση νέων Επιχειρήσεων»

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, ώρα 18:00
Δημαρχείο Παλλήνης {Ιθάκης 12, ΤΚ 15344, Γέρακας}

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΜΕΣΟΓΑΙΑ σας προσκαλεί στην Ημερίδα με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ για την Ίδρυση νέων Επιχειρήσεων», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου, ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Παλλήνης (Ιθάκης 12, 15344,Γέρακας).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων των ομάδων στόχου του Σχεδίου Δράσης για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες ενίσχυσης τους σχετικά με την εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Οι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες ένταξής τους σε Προγράμματα Επιδοτήσεων. Συνοπτικά  θα παρουσιαστούν τα εξής:

·         ΕΣΠΑ: «Επιχειρηματική Ευκαιρία» & « Επιχειρούμε Δυναμικά»

·         Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ: «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» & «Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα»

·         Προγράμματα του ΟΑΕΔ (Τοπικός ΟΑΕΔ)

·         Erasmus: Πρόγραμμα για Νέους Επιχειρηματίες

Επιπλέον πληροφόρηση θα δοθεί σχετικά με τις δράσεις που θα προκύψουν από τα παρακάτω Επιχειρησιακά Προγράμματα:

·         Ε.Π. «Περιβάλλον και  Αειφόρος Ανάπτυξη»

·         Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»

·         Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα»

·         Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

·         Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού»

·         Νέος Επενδυτικός Νόμος

·         Δράσεις του Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  για υφιστάμενες ΜΜΕ (>2έτη) και για νέες ΜΜΕ (0-2 έτη) όλων των κλάδων.

 Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων – Αρτέμιδος και Παλλήνης», και συγκεκριμένα της δράσης 14, Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.00-18.10: Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Παλλήνης, κας Ειρήνης Κουνενάκη

18.10-18.25: Πρόγραμμα Erasmus for Young Entepreneurs, Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης, εκπρόσωπος ASSET Tεχνολογικής.

18.25- 19.00: Προγράμματα Επιδοτήσεων για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, Δημήτρης Ζάρρας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, εκπρόσωπος ΙΕΜ ΑΕ.

19.00-19.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση

______

Για πληροφορίες καθώς και για επιβεβαίωση της παρουσίας σας μπορείτε να απευθύνεστε στην ΙΕΜ Α.Ε., κα Ερνεστίνα Καρυστιναίου : 2107253003.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα που υλοποιεί η Α.Σ. ΜΕΣΟΓΑΙΑ, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.topsamesogaia.gr , ενώ πληροφορίες για όλα τα ΤΟΠ.Σ.Α. Περιφέρειας Αττικής, μπορείτε να βρείτε στο www.top-sa.gr


Α Σ  ΜΕΣΟΓΑΙΑ - Poster - Ημερίδα Παλλήνης (2015-06-23).pdf 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη MEΣΟΓΑΙΑ υλοποιεί το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων - Αρτέμιδος και Παλλήνης», που εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση»  που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).