23/06/2015

«Ο παράξενος μουσικός ταξιδεύει για λύση στο Παρίσι», κάνοντας πρώτα μια στάση στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη!



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, στην πρωτότυπη και άκρως μουσική παρουσίαση παραμυθιού «Ο παράξενος μουσικός ταξιδεύει για λύση στο Παρίσι», το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη.

....είναι παραμύθι; όχι ακριβώς...
... είναι κονσέρτο τρομπετών; όχι ακριβώς... 
Μα τότε τι είναι;!
...είναι ο πιο παραμυθένιος τρόπος  ν' ακούσεις κλασική μουσική
και ο πιο μουσικός τρόπος να πεις ένα παραμύθι...!

Μια παρέα από τρομπέτες, μουσικούς, ένα παραμύθι, έναν ηθοποιό κι εσάς, αξιοποιεί τους κλασικούς συγγραφείς Αδελφούς Γκριμ, για να παρουσιάσει μια νέα αλήθεια για τα παραμύθια!

Η πρώτη δουλειά της ομάδας «ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ», ανεβαίνει για 4ο χρόνο και στηρίχτηκε σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός». Η ομάδα «ύφανε» απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικο-θεατρικό παιχνίδι και έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ο Παράξενος Μουσικός παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής, προσπαθώντας να ξεγελάσει τα παιδιά, αφού πρωτύτερα έχει ξεγελάσει τα ζώα του δάσους...! Δεν υπολογίζει όμως, ότι η Νεράιδα της Μουσικής & τα παιδιά... θα του χαλάσουν τα σχέδια!

Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στις μικρές ηλικίες, βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο πείραμα που ήθελε να δοκιμάσει η ομάδα «ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ», να τα φέρει σε επαφή με την ζωντανή μουσική χάλκινων πνευστών και να «παρέμβουν» τα ίδια τα παιδιά στα παραμύθια, δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία τους.

Σ’ αυτό το έργο, αξιοποιείται μουσική από την προκλασική κυρίως περίοδο, με κάποιες πινελιές από την εποχή του ρομαντισμού, αλλά και από μουσικά κομμάτια του 20ου αιώνα.
Μετά την παρουσίαση της παραμυθένιας μουσικής ή αλλιώς, του μουσικού παραμυθιού, ακολουθεί παρουσίαση των ειδών τρομπέτας, καθώς και γνωστά παιδικά τραγούδια!

Κάποια Μουσικά κομμάτια που ακούγονται:

Telemann Suite for four Trumpets (George Philipp Telemann)
La Grace
L’ Amour
La Vigilance
Trepak from the Nutracker Suite (Peter Ilyich Tschaikowsky)
Five Heroic Marches (George Philipp Telemann)
La Generosite
Telemann Suite for Trumpet Quartet
La Mageste

και διάφορα γνωστά παιδικά μουσικά κομμάτια για το φινάλε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!