09/06/2015

Καθαρισμός στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη: Μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το ΚΛΡ/Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκοπούλου και εθελοντική ομάδα δυτών, πραγματοποίησαν την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, δράση καθαρισμού του βυθού στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη, ανελκύοντας ογκώδη αντικείμενα και κυρίως λάστιχα.

Πρώτη φορά ολοκληρώνεται ανέλκυση ογκωδών αντικειμένων τέτοιου μεγέθους. Η δράση έγινε υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κου Γιάννη Πολίτη και του Αντιπροέδρου κου Κώστα Κακαρνάκη  με απ’ ευθείας συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της Σχολής «Mesogia Diving Center» κο Άρη Σαλταγιάννη,  ο οποίος έκανε και τον καθαρισμό μαζί με ομάδα αποφοίτων της σχολής του.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές δύτες, τον Διοικητή του ΚΛΡ/Α’ Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου κο Στέφανο Τσάκαλο, τον Αρχικελευστή κο Πάρη Τσιριγώτη, τον Επικελευστή κο Σπύρο Κιζάνη, τον Επικελευστή κο Ιωάννη Χαραλάμπους που χειριζόταν το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 510, καθώς επίσης και τον οδηγό του Δήμου Μαρκοπούλου κο Παναγιώτη Αλλαγιάννη, που έκανε την ανέλκυση.

Η συνέχιση της δράσης θα φέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στην εικόνα του βυθού του λιμανιού. Με επίκεντρο το Περιβάλλον και τον Εθελοντισμό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου θα συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις και να στηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Το Περιβάλλον μας έχει όλους ανάγκη και εμείς το έχουμε ακόμα περισσότερο!