11/06/2015

Έκθεση των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου



Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους», που συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Παπαβασιλείου 34).

Η έκθεση πραγματοποιείται για τη λήξης της χρονιάς 2014-2015 των Τμημάτων Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος». Είναι η έκτη (6η) έκθεση των ενηλίκων και έρχεται να ενισχύσει με τη σειρά της την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, με κοινό συντελεστή την τέχνη, καθώς και το σωστό σχολιασμό, αλλά και την αυτοπαρουσίαση.

Στα έργα που θα παρουσιαστούν, συναντούμε όλα τα εικαστικά μέσα, όπως τέμπερα, ακουαρέλα, σινική, λαδομπογιά, ακρυλικά, σκόνες, κάρβουνο, μολύβι, μεικτές τεχνικές, καθώς στα Τμήματα, επιζητείται από τους σπουδαστές, ο πειραματισμός και η εξοικείωση με αυτά, όπως και η ανάπτυξη του ιδιαίτερου, προσωπικού αισθητικού ζητουμένου.

Τα Τμήματα ενηλίκων λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά, στους οργανωμένους και εξοπλισμένους χώρους του κτηρίου «Παπουλάκος» στο Μαρκόπουλο και στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, στο Πόρτο Ράφτη. Τη φετινή χρονιά, ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενήντα (50) σπουδαστές!

Στόχος των Τμημάτων είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη των εικαστικών προβληματισμών. Τα μαθήματα συνοδεύονται από θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, απαραίτητη για την σύνδεση των συμμετεχόντων, με την καλλιτεχνική κουλτούρα και φιλοσοφία.

Τα μαθήματα συμπεριλαμβάνουν ασκήσεις σχεδίου, μετρήματος εκ του φυσικού ή από εικονικό πρότυπο σε ποικιλία διαστάσεων και σχεδιαστικών μέσων, χρωματολογία, ασκήσεις μελέτης και αναπαραγωγής ζωγραφικών τάσεων ανά εποχή και ανά καλλιτέχνη.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, καθημερινές 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιουλίου 2015.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της έκθεσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σας περιμένουμε όλους!