05/08/2013

Η Κάλλι και ο Νίκος θα εκπροσωπήσουν το Μαρκόπουλο, στον τελικό διαγωνισμό του «GRECO FESTIVAL»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μουσικός διαγωνισμός για την επιλογή της ατομικής ή ομαδικής συμμετοχής, που θα εκπροσωπήσει τους νέους από το Κορωπί και το Μαρκόπουλο, στην τελική φάση του 1ου Πράσινου Μουσικού Νεανικού Διαγωνισμού «GRECO FESTIVAL», που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με υπεύθυνο τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κο Αντώνη Γάκη.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο πλατείας Δεξαμενής στο Κορωπί. Η μαζική προσέλευση του κόσμου, αποτέλεσε τρανή απόδειξη της αγάπης του, τόσο για τη μουσική, όσο και για το περιβάλλον.

Νικητές, που θα εκπροσωπήσουν το Μαρκόπουλο, στην τελική φάση του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο, αναδείχθηκαν οι ταλαντούχοι Κάλλι Ρίζου και Νίκος Φλόκας, με το τραγούδι «Beauties», που γράφτηκε ειδικά για το περιβάλλον και για την συμμετοχή τους,  στο 1ο διαγωνισμό «GRECO FESTIVAL».

Οι 15χρονοι Κάλλι και Νίκος, παίζουν μαζί, σχεδόν 2 χρόνια, τώρα. Ο Νίκος παίζει πιάνο, ενώ η Κάλλι παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Όταν χρειάζεται, παίζουν και άλλα όργανα, μιας και γνωρίζουν και οι δύο αρκετά. Άρχισαν με τραγούδια μεγάλων ξένων καλλιτεχνών και στη συνέχεια, εμπνευσμένοι από αυτούς, ξεκίνησαν να συνθέτουν και δικά τους (μουσική και στίχους).

Το τραγούδι τους «Beauties», που κέρδισε στον μουσικό διαγωνισμό, βασίζεται στη δύναμη της μελωδίας και των στίχων του, χρησιμοποιώντας κατά το δυνατόν, τα λιγότερα όργανα (πιάνο, κιθάρα), χωρίς ηλεκτρικό ήχο, ή τεχνολογία μουσικής, ώστε να είναι πιο ταιριαστό και να αναδεικνύει το θέμα του.

Οι στίχοι του, είναι αγγλικοί και αναδεικνύουν τις ομορφιές της φύσης, περνώντας αισιόδοξα μηνύματα. Η κεντρική ιδέα του τραγουδιού, είναι το πως, μια βόλτα στην φύση, σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική, μπορεί να σου αλλάξει πραγματικά την διάθεση, και να σε πλημμυρίσει συναισθήματα.

Η Κάλλι και ο Νίκος, είχαν να συναγωνιστούν ένα εξίσου εντυπωσιακό και φρέσκο συγκρότημα, τους «REVOLT», που ήρθε με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση.
Οι «REVOLT», είναι ένα νεανικό, σύγχρονο, Pop-Alternative Rock group, που αποτελείται από τους Άγγελο Λάνι στη φωνή, Κότση Τηλέμαχο στα πλήκτρα, Σταμάτη Μανουσάκη στην κιθάρα, Πέτρο Σταματόπουλο στα ντραμς, Δέσποινα Ρεκούδη στα φωνητικά και Δημήτρη Κατσαρό στο μπάσο.

«Η γη φωνάζει», είναι το τραγούδι με το οποίο, έλαβαν μέρος στον ημιτελικό του «GRECO FESTIVAL».

Οι «REVOLT», ξεκινούν τη συστηματική τους επαφή με τη μουσική στο γυμνάσιο και έπειτα από εντατικές σπουδές, καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής τους στην μέση εκπαίδευση, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην μουσική σύνθεση. Ύστερα από έναν αξιόλογο αριθμό εμφανίσεων, τόσο σε μεγάλες, όσο και σε μικρές μουσικές σκηνές, άρχισαν να γράφουν τα πρώτα ολοκληρωμένα κομμάτια τους.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα παιδιά, για τη συμμετοχή τους στο «GRECO FESTIVAL» και εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στην Κάλλι και το Νίκο, για τη συμμετοχή τους στο επόμενο διαγωνιστικό στάδιο!

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Κορωπίου κο Δημήτρη Κιούση και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κο Νίκο Γιαννάκο, για τη φιλοξενία τους στο ανοιχτό θέατρο πλατείας Δεξαμενής του Δήμου Κορωπίου.