09/08/2013

Μια οφειλόμενη απάντηση, στην ανακοίνωση της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής»

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με πραγματική στενοχώρια και απογοήτευση, διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», σχετικά με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης,  με την εταιρεία, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» και τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ», για την πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού, προς εξυπηρέτηση κυρίως των αναγκών συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, του Δήμου Μαρκοπούλου.

Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε, αφού η Δημοτική Αρχή είχε παραθέσει δημόσια, σειρά διευκρινιστικών στοιχείων, που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας ή διατήρησης αμφιβολιών, σχετικά με την αναγκαιότητα σύναψης, της ως άνω Σύμβασης.

Δυστυχώς, επανέρχεται και πάλι το εξής ερώτημα, που είχε θέσει ο Δήμαρχος, όταν πληροφορήθηκε, το γεγονός της ανάληψης των ηνίων της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», από τον κο Λεωνίδα Μπέη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία μείζονα Αντιπολίτευση, εποικοδομητική και δημιουργική ή ισοπεδωτική και μηδενιστική κατά τη γνωστή «συνταγή», του κου Αδάμου;

Το κρίσιμο ερώτημα, που αφορά πριν από όλα στον ίδιο, είναι εάν ο νέος επικεφαλής της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης, θα πολιτευτεί τελικά με την δική του ξεχωριστή πολιτική ταυτότητα ως Λεωνίδας Μπέης ή θα υπάρξει «κακέκτυπα» ως Λεωνίδας «Αδάμος»;

Κι αυτό, γιατί το κομμάτι της συκοφαντικής, καταγγελτικής, ανούσιας και δίχως ρεαλιστικές αντιπροτάσεις Αντιπολίτευσης, το έχει ήδη καλύψει πλήρως και «αποτελεσματικά», ο κος Αδάμος.

Η υιοθέτηση μίας αντίστοιχης τακτικής απ’ τον κο Λ. Μπέη, θα ήταν βαρετή, αναποτελεσματική, περιττή και κυρίως, δεν θα είχε να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στους δημότες μας!

Η Δημοτική Αρχή, κρίνει τέλος σκόπιμο, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα, που θέτει η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής».

Η ανάλυση του κόστους των 316.000 Ευρώ σε προηγούμενη ανακοίνωση, έγινε προκειμένου να ενημερωθούν και να διακρίνουν ξεκάθαρα, τόσο οι πολίτες, όσο και η Αντιπολίτευση, ποιο είναι το πραγματικό κέρδος της Εταιρείας, το οποίο δεν ξεπερνά το 10%, δεδομένο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις φωνές που ακούστηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της Τετάρτης, 7/8/2013, περί «χρυσοκάνθαρων», που θα είχαν 30-40% κέρδος  από την Σύμβαση!! Οι «καλοπροαίρετες» αυτές φωνές, δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στην πραγματικότητα!

Πως είναι δυνατόν, η Αντιπολίτευση να «μάχεται» υπέρ της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών και να διαμαρτύρεται ταυτόχρονα, επειδή η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζει πιστά τα παραπάνω; Υποχρέωσή μας, είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες, που ξοδεύεται και το τελευταίο Ευρώ του Δήμου μας. Οι πίνακες και τα νούμερα, μιλούν από μόνα τους, καταρρίπτοντας τις λασπολογίες τρίτων, περί εξωφρενικά μεγάλων κερδών.

Όσο για τη «ζημιά», που ισχυρίζεται ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, ότι προκαλείται στα συμφέροντα του Δήμου, του επαναλαμβάνουμε, πως μόνο οφέλη θα έχει ο Δήμος μας, μέσα από αυτή τη Σύμβαση.

Η πραγματοποίηση απαραίτητων εργασιών, στους επόμενους δύο (2) μήνες, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει, δίχως τη σύναψη της Σύμβασης, η οποία αποτελεί τον μοναδικό νόμιμο, έγκαιρο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, για την πρόσληψη του απαραίτητου για τον Δήμο μας, προσωπικού. Πρόκειται για δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα, καθαρίστριες, μπογιατζή, ξυλουργό, σιδερά κ.λ.π.

Εναλλακτικές λύσεις, με τις δεδομένες συγκυρίες, δεν υπάρχουν, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά η μείζων Αντιπολίτευση, ασχέτως αν ισχυρίζεται το αντίθετο, χωρίς βέβαια να υποβάλλει κάποια πρόταση.

Τέλος, καλούμε τον κο Λεωνίδα Μπέη, να βρει το πολιτικό θάρρος, να μας εξηγήσει το νόημα του δεύτερου ερωτήματος που υποβάλλει η «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωή;»: «Γιατί ο Δήμαρχος με τέτοιο σθένος υποστήριξε την απόφαση στο ΔΣ»;

Η απάντηση που του δίνουμε, είναι ότι ο Δήμαρχος, υποστήριξε την απόφαση αυτή στο Δ.Σ., με το ίδιο σθένος που υποστηρίζει και κάθε άλλη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, όταν είναι πεισμένος για την ουσία και την ορθότητα των θεμάτων, για τα οποία τάσσεται υπέρ!

Όταν και εάν, ο κος Λεωνίδας Μπέης βρει το κουράγιο να πει ξεκάθαρα, τι υπονοεί με το ερώτημά του, τότε θα λάβει άμεση και ξεκάθαρη απάντηση, για την (μέχρι στιγμής) υπαινικτική λασπολογία του, απέναντι στη Δημοτική Αρχή.

Κλείνουμε με το εξής ερώτημα: Εάν κυρίες και κύριοι που ταχθήκατε κατά της υπογραφής της Σύμβασης, δεν είχαμε στη διάθεσή μας τα δώδεκα (12) αυτά άτομα, ποιος και με ποιον τρόπο, θα κάλυπτε τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης των Σχολικών Μονάδων (και όχι μόνο) του Δήμου μας;