06/08/2013

«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ, ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ!» ΝΑ ΓΙΑΤΙ, Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΙ Ο κος ΑΔΑΜΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Είναι γνωστό, ότι ο κος Αδάμος και η παράταξή του «Δύναμη Ελπίδας», έχει καταγραφεί πλέον στην συνείδηση όλων μας, ως η παράταξη της μόνιμης και στείρας άρνησης, της μιζέριας, της καταστροφολογίας και κυρίως, της έλλειψης οποιασδήποτε θετικής αντιπρότασης.

Δυόμιση χρόνια τώρα, το μόνο που κάνουν διαρκώς, είναι να κατακρίνουν όλους τους άλλους, μέσα απ’ την πικρία που τους γεννά, η γενικότερη πολιτική και προσωπική τους αποτυχία, να βρουν θετική ανταπόκριση στους δημότες μας και αυτό φαίνεται ότι τους οδηγεί πλέον, στα ακραία όρια μίας ψευδούς, συκοφαντικής και παράλογης πολιτικής εκστρατείας, πλήρους πολιτικού ξεπεσμού και αυτοεξευτελισμού!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη, πρέπει να έχει το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος και να ξέρει να λέει «μπράβο», έστω και για μία, έστω μόνο μία φορά, στα δυόμιση χρόνια!

Παραδείγματος χάρη, όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή, πέτυχε να διαγράψει, επιχορηγούμενη με 11,6 εκατομμύρια Ευρώ, το 70% του εικοσαετούς συσσωρευμένου χρέους του Δήμου μας, επιτυγχάνοντας έτσι, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης ανά κάτοικο, ανάμεσα σε 160 Δήμους της χώρας!

Είναι ενδεικτικό ότι όταν το ανακοινώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως την μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία, στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, ο κος Αδάμος και οι φίλοι του, κόντεψαν να «δηλητηριαστούν» απ’ την χαρά τους, δεν είπαν απολύτως τίποτα και φόρεσαν μαύρες πλερέζες!

Επίσης, μία σοβαρή αντιπολιτευτική παράταξη, έχει την υποχρέωση, να καταθέτει στοιχειωδώς έστω, κάποιες προτάσεις και λύσεις, για τα προβλήματα του τόπου.

Δυόμιση χρόνια τώρα, ο κος Αδάμος και η «Δύναμη Μιζέριας»,  δεν έχουν καταθέσει ποτέ, μα ποτέ, ούτε μία, σοβαρή και ολοκληρωμένη αντιπρόταση για ένα θέμα του Δήμου!

Ψέματα, συκοφαντίες και γενικολογίες ακούμε διαρκώς και βέβαια, ατεκμηρίωτες καταγγελίες!

Αυτά άλλωστε υπάρχουν και κυριαρχούν και στην τελευταία ανακοίνωσή τους:

Ο κος Αδάμος λέει ψέματα, όταν μιλάει για ενοικίαση δώδεκα (12) εργαζομένων από Εταιρεία.

Δεν θα νοικιάσουμε κανένα εργαζόμενο, απ’ την Εταιρεία, γιατί εμείς θα τους προτείνουμε, με συγκεκριμένα  κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και θα προσληφθούν μόνο δημότες Μαρκοπούλου, κύριε Αδάμο! Σας ενοχλεί αυτό, αλλά τι να κάνουμε;

Τα περί «καλού παιδιού του Μνημονίου» έπρεπε να τα πείτε δυνατά, κοιτώντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη, όταν ψηφίζατε εσείς, και μόνο η δική σας παράταξη, απ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, να δοθούν τα ονόματα των εργαζομένων του Δήμου μας, για τους καταλόγους της διαθεσιμότητας!

Θυμόσαστε μήπως κε Αδάμο, πόσο σας γιουχάρισαν, οι παρόντες εργαζόμενοι, όταν λειτουργούσατε μόνο εσείς, ως πολιτικοί υπηρέτες της τρόικας, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τα περί «παραποίησης των πρακτικών», είναι μία ακόμη άθλια συκοφαντία σας!

Εάν είναι έτσι, θα έπρεπε να υποβάλετε ενυπόγραφη μήνυση και σας προκαλούμε να το κάνετε! Αλλά ενυπόγραφα, όχι ως μηνυτήρια αναφορά, ώστε όταν αποκαλυφθεί το ψεύδος σας, να υποστείτε και τις νόμιμες συνέπειες!  

Απλώς, ως συνήθως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήσασταν αδιάβαστοι, απροετοίμαστοι και ανενημέρωτοι για το συζητούμενο θέμα.

Αυτά τα περί καλοκαιρινών αδειών, που με την πρόσληψη των νέων εργαζομένων, θα κάνουν διακοπές και θα ξεκουραστούν οι παλιοί, αποτελεί αναφορά μας η οποία έγινε, χωρίς να έχει σχέση με τις συγκεκριμένες νέες προσλήψεις, αλλά στην γενικότερη κατάσταση του προσωπικού του Δήμου μας, που λόγω της μείωσής του, είναι στα όριά του!

Απλώς και πάλι, ο κος Αδάμος παριστάνει με ιδιαίτερη επιτυχία τον αφελή πολιτευόμενο, που άλλα κατάλαβε, άλλα λέει και τα μπερδεύει, επειδή έτσι τον βολεύει, για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις.

Τέλος, επί της ουσίας του θέματος, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή, θα συνάψει Προγραμματική Σύμβαση,  με την εταιρεία, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» και τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ», για την πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού, προς εξυπηρέτηση κυρίως των αναγκών συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, του Δήμου Μαρκοπούλου.

Μιλάμε δηλαδή, για καθαρίστριες, μπογιατζή, μαραγκό, σιδερά κ.λ.π, συνολικά δώδεκα (12) άτομα, για ένα (1) χρόνο.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας, να διευκρινίσουμε στους συμπολίτες μας, ότι το προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω της Προγραμματικής αυτής Σύμβασης, πρόκειται να καλύψει τις προαναφερθείσες ανάγκες συντήρησης και επισκευής, κυρίως Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαρκοπούλου και όχι μόνο: (Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ κλπ), πραγματοποιώντας απαραίτητες εργασίες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν, σε καμία άλλη περίπτωση, στους επόμενους δύο (2) μήνες!

Η σύναψη της Προγραμματικής αυτής Σύμβασης, αποτελεί τον μοναδικό νόμιμο, έγκαιρο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, για την πρόσληψη του απαραίτητου για τον Δήμο μας, προσωπικού, γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά οι διάφορες «καλοπροαίρετες» φωνές, ασχέτως αν ψευδώς ισχυρίζονται πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις (χωρίς και πάλι να προτείνουν καμία)ακριβώς επειδή προσδοκούν να μην υλοποιηθούν οι απαραίτητες, για τον Δήμο μας εργασίες και να κατηγορήσουν εν συνεχεία την Δημοτική Αρχή, για την δήθεν αδράνειά της!
Όμως, ο πολιτικός παραλογισμός, πρέπει να έχει και κάποια όρια.

Ειδικότερα δε, όσον αφορά στο κόστος της Προγραμματικής Σύμβασης, που ανταποκρίνεται στα 316.000 Ευρώ, τα 207.000 Ευρώ αποτελούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τα 84.000 Ευρώ είναι οι φόροι και το Φ.Π.Α., ενώ τα υπόλοιπα 25.000 Ευρώ, αφορούν στο λειτουργικό και διοικητικό κόστος και το κέρδος, της Εταιρείας.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας μηνιαίας μισθοδοσίας, βάσει των Συλλογικών Συμβάσεων, για τις καθαρίστριες και τους εργατοτεχνίτες, από τον οποίο προκύπτει, για ποιο λόγο είναι αρκετό υψηλό, το ποσό που προορίζεται για τη μισθοδοσία.

ΤΥΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ:




ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
ΜΙΣΘΟΣ
680,68 Ευρώ
680,68 Ευρώ
6 ΤΡΙΕΤΙΕΣ (x%)
204,20 Ευρώ
204,20 Ευρώ
10% ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ
68,07 Ευρώ
68,07 Ευρώ
ΜΕΙΚΤΑ
952,95 Ευρώ
952,95 Ευρώ
ΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (29,61%)
282,17 Ευρώ
261,68 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ
1.235,12 Ευρώ
1.214,63 Ευρώ
ΔΩΡΑ/ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
212,38 Ευρώ
208,86 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
1.447,50 Ευρώ
1.423,45 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
17.370 Ευρώ
17.081,4 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ 6+6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
104.220,01 Ευρώ
102.491,19 Ευρώ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
              206.711,20 
Ευρώ

Τι έχετε να πείτε τώρα, ψεύτη και συκοφάντη κύριε Αδάμο;

Υπάρχει  πλέον για εσάς και ένα έσχατο όριο, στην ψευδολογία σας, στην συκοφάντησή μας, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στο συνακόλουθο πολιτικό εξευτελισμό σας;

Τα οικονομικά στοιχεία για τη Σύμβαση παροχής υπηρεσιών, θα βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε, για λόγους διαφάνειας.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι η  εταιρεία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» και με διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ», έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη.

Διευκρινίζεται ακόμη μία φορά, ότι αποτελεί δέσμευση της Εταιρείας, τα δώδεκα (12) άτομα που θα προσληφθούν, να είναι αποκλειστικά δημότες Μαρκοπούλου, προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά και να ενισχυθούν οικονομικά οι συμπολίτες μας, ενώ θα ληφθούν υπόψη, μόνο οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, για την επιλογή των εργαζομένων.

Σε καμία περίπτωση επίσης, δεν συγχέεται, παρά μόνο στο μπερδεμενο μυαλό του κου Αδάμου, το γεγονός της πρόσληψης δώδεκα (12) συνολικά ατόμων, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, με τους Συμβασιούχους του Δήμου μας, που έχουν καταφύγει στα Δικαστήρια.

Η Δημοτική Αρχή, εμμένει σταθερή στην αρχική της τοποθέτηση, ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να διεκδικήσει το αυτονόητο, δηλαδή την παραμονή των εργαζομένων στον Δήμο μας, καθώς δίχως αυτούς, κρίσιμες λειτουργίες του θα παραλύσουν!

Πρέπει να γίνει επίσης σαφές, ότι οι δώδεκα (12) αυτές, νέες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, θέσεις εργασίας, δεν συμπίπτουν καθόλου με τις θέσεις των Συμβασιούχων που κινδυνεύουν να απολυθούν, τους οποίους θα στηρίξουμε απόλυτα, τόσο νομικά, όσο και πολιτικά και μέχρι τέλους!