02/04/2013

Ανάσα ζωής για τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», αποτελεί η έγκριση του Σχεδίου Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, από τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΘΗΝΑΣ»!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται σήμερα στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή της, το Σχέδιο Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, συμπεριλαμβανομένων, του συνόλου σχεδόν, των προτάσεών του, όπως και του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», για την αξιοποίηση της Πούντας, με συντελεστή δόμησης 0,2!

Τη βαρύτητα και τη σημασία της εν λόγω εξέλιξης, αντιλαμβάνεται κανείς αν αναλογιστεί, πως οι μέχρι πρόσφατα και επί έξι ολόκληρα χρόνια, άγονες προσπάθειες από πλευράς Δήμου Μαρκοπούλου, προς αυτή την κατεύθυνση, τελεσφόρησαν επιτέλους σήμερα, μετά από συγκεκριμένους πολιτικούς χειρισμούς και έντονες πιέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Ανάσα ζωής, αποτελεί η σχετική έγκριση, ειδικά για τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», καθώς εγκρίθηκε και η ήπια οικιστική αξιοποίηση της Πούντας με συντελεστή δόμησης 0,2, γεγονός που συνιστά πλέον την μοναδική οικονομική διέξοδο σωτηρίας του Συνεταιρισμού και διασφαλίζει σε περίπτωση ύπαρξης επενδυτή, την βιωσιμότητά του. Η εξόφληση των χρεών του «ΜΑΡΚΟ», θα οδηγήσει επακόλουθα, στην εξυγίανση των οικονομικών του και την έμπρακτη «ανάστασή» του.

Παρά τις –ευτυχώς– ανεπιτυχείς προσπάθειες της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», να βάλει εν γνώσει της, ταφόπλακα στον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ» και σε όλη την ιστορία που «κουβαλά» μαζί του, παραδίδοντας ταυτόχρονα την έκταση της Πούντας, καθώς και την υπόλοιπη δεσμευμένη περιουσία του Συνεταιρισμού, βορά προς εκμετάλλευση, στα ιδιωτικά συμφέροντα και εκποίηση σε πλειστηριασμούς, καταφέραμε να βάλουμε τέλος, σε τέτοιου είδους καταστροφολογικά σενάρια και να υπερασπιστούμε εμπράκτως την περιουσία του Συνεταιρισμού, την περιουσία όλων μας!

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Συνεταιρισμός «ΜΑΡΚΟ» συνιστά το σημαντικότερο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας του τόπου, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και την κοινωνική και οικονομική πρόοδο του Δήμου μας, για πάνω από 100 χρόνια. Το έργο του Συνεταιρισμού, αφορούσε πάντοτε στο σύνολο των δημοτών και όχι ένα περιορισμένο αριθμό συνεταίρων, γι’ αυτό άλλωστε καταβλήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή για τη διάσωσή του. Δήμος και Συνεταιρισμός «ΜΑΡΚΟ» ταυτίζονται στην μακριά αυτή ιστορική πορεία και αυτή η άρρηκτη συμμαχία, θα συνεχίσει να υφίσταται για το συμφέρον όλων των δημοτών μας, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Κομβικό σημείο, αποτελεί επίσης αναμφίβολα, η πρόσφατη απόφαση έγκρισης του Σχεδίου Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, καθώς μετά και την σχετική Υπουργική Απόφαση, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα μπορέσει να προχωρήσει στην έμπρακτη πολεοδομική αξιοποίηση των επεκτάσεων του Σχεδίου Πόλεως, στα πλαίσια της ορθολογικής προσπάθειας, οικιστικής και πολεοδομικής τακτοποίησης και ανάπτυξης του Δήμου μας.

Η απόφαση του Οργανισμού της Αθήνας, συνιστά λοιπόν, τόσο ένα τεράστιο βήμα πολεοδομικής τακτοποίησης και περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου μας, όσο και τον βασικότερο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, για το συμφέρον των συμπολιτών μας!