22/04/2013

Να συγκινήσει τους παρευρισκομένους και να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, κατάφερε το «Αφιέρωμα στη Σμύρνη», που παρουσίασε το Θέατρο «Περίακτοι»


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συγχαίρει τα μέλη Θεατρικών Εργαστηρίων του Θεάτρου «Περίακτοι», καθώς επίσης και τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου και την Ομάδα Μουσικών «Μέρη του Λόγου», που συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, με θέμα «Αφιέρωμα στη Σμύρνη και στη Μικρασιατική Καταστροφή», η επιτυχία της οποίας φάνηκε καθαρά, από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Η εξαιρετική ιστορική αναδρομή που παρουσιάσατε, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους, φέρνοντας στη μνήμη εικόνες τόσο όμορφες, όσο και δυσάρεστες, από την αγαπημένη μας και πολύπαθη Σμύρνη και γενικότερα από τα παράλια της Μ. Ασίας. Τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν, σε συνδυασμό με τις εικόνες που προβλήθηκαν, την ορχήστρα που συνόδευε την εκδήλωση παίζοντας σμυρναίικες μελωδίες και τις χορευτικές φιγούρες του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου, κατάφεραν να αποτυπώσουν με μοναδικό τρόπο, τη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή.

Επιπλέον, θα ήθελα να εκφράσω ένα θερμό ευχαριστώ, για την πρωτοβουλία σας να καλέσετε τον κόσμο σε πραγματοποίηση προσφορών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, αντί εισιτηρίου.

Με την παραπάνω εκδήλωση, η οποία παρουσίασε έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, με πλήθος πηγών και μαρτυριών για τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και την πρωτοβουλία σας, για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, αποδεικνύετε, όχι μόνο την αφοσίωση σας στην προαγωγή της τέχνης και στο διαρκή στόχο σας, να αποτελείτε πυρήνα πολιτισμού με έδρα το Μαρκόπουλο, αλλά και την έμπρακτη, κοινωνική σας ευαισθησία και αλληλεγγύη ως συντοπίτες, απέναντι στους συμπολίτες μας, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όχι μόνο ενισχύουν τις δυνατότητες υποστήριξης, που μπορεί να παράσχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά αποτελούν και τρανή απόδειξη της ποιότητας των κοινωνικών δεσμών αυτού του τόπου!


Μαρκόπουλο, 18/4/2013 


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας
Μαρία Κιμπιζή.