16/04/2013

Ο Δήμος Μαρκοπούλου μαζί με τους εθελοντές και τους μαθητές το έκαναν! Καθάρισαν τις παραλίες μας σε μία ημέρα!


Τετραπλάσιος ο όγκος των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν, συγκριτικά με πέρυσι.

Και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, ξεπέρασε η ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών στο «Let's Do It Greece», την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Μαρκοπούλου, αποδεικνύοντας πως «Όλοι μαζί, μπορούμε»!

Το δυναμικό παρών, έδωσε η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, οι Εθελοντές Πόρτο Ράφτη, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά, οι Συνταξιούχοι Εν Δράσει, ο ΝΑΣΠΟΡ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου), ο ΙΟΠΟΡ (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου) και ο ΙΟΑ (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αιγαίου).

Την παράσταση όμως έκλεψε ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία των νεότερων της μεγάλης αυτής παρέας, καθώς η μαθητική κοινότητα, δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από την εν λόγω πανελλαδική γιορτή για το Περιβάλλον, που ακούει στο όνομα «Lets do it Greece»!

Το ραντεβού, δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα (πάρκινγκ) στο Πόρτο Ράφτη, όπου η μαζική συμμετοχή του κόσμου προκάλεσε την εντύπωση, αλλά και την ικανοποίηση όλων, καθώς για μία ακόμη φορά, ο κόσμος απέδειξε πόσο νοιάζεται και αγαπά το Περιβάλλον! Η συμμετοχή άγγιξε τα 300 άτομα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, συμμετείχε αυθόρμητα και κόσμος που δεν γνώριζε από πριν για τη δράση, αλλά επιθυμώντας να συνεισφέρει στην μεγάλη αυτή απόπειρα καθαριότητας της περιοχής μας, έπαιρνε μια σακούλα και ξεκινούσε τη συλλογή των απορριμμάτων από τις παραλίες μας.

Με μεγάλη επιτυχία, καταφέραμε όλοι μαζί να καθαρίσουμε το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Σπυρίδωνα, συλλέγοντας συνολικά 400 κιλά απορρίμματα, εκ των οποίων τα 160 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα! Το εντυπωσιακό αυτό μέγεθος των απορριμμάτων, απέδειξε έμπρακτα, πως εάν όλοι μαζί αφιερώνουμε λίγες ώρες από τη ζωή μας, για ένα καλό σκοπό, έχουμε τη δυνατότητα να ομορφύνουμε τον τόπο μας, βελτιώνοντας το Περιβάλλον μας.

Μία πιο ευχάριστη νότα, προσέθεσαν στο χώρο, οι ζωγραφιές των μαθητών με θέμα το Περιβάλλον, που κόσμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημείο εκκίνησης της δράσης, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Εντυπωσιακή μάλιστα, ήταν η πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, να ζωγραφίσει έναν παλιό κάδο ανακύκλωσης.

Στη γιορτή του «Lets do it», παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιάννης Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρία Κιμπιζή και κος Γιάννης Ευαγγελίου, καθώς επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου κος Κων/νος Μαγγανάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κος Σπύρος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης κος Λεωνίδας Μπέης και ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Γιώργος Αδάμος.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με μεγάλη του χαρά, διέθεσε τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια για την αποκομιδή των απορριμμάτων, σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, καθώς επίσης και ελαστικά γάντια. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της δράσης, την «Κάβα ΜΑΡΚΟ» του κου Σωτήρη Γιάννη και την «Cocktail Κάβα» του κου Χρήστου Μαμούρη, που προμήθευσαν τους συμμετέχοντες στο «Lets do it» με νεράκια, καθώς επίσης και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά που παρείχε κάλυψη Πρώτων Βοηθειών για τη δράση.

Ένα μεγάλο Μπράβο και Ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συνεισέφερε στον καθαρισμό των παραλιών μας, της περιοχής που ζούμε και αγαπάμε! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, οπλισμένοι με ακόμα περισσότερη όρεξη και σεβασμό για το Περιβάλλον μας, έχοντας την ελπίδα πως, όλοι μας θα συμβάλλουμε, προκειμένου να διατηρηθεί ο Δήμος μας καθαρός!