11/04/2013

Ανταλλάζω σημαίνει Μοιράζομαι: Αγκάλιασε ο κόσμος την «Κυριακή της Ανταλλαγής» στον Δήμο Μαρκοπούλου

Ανταπόκριση δεκάδων συμπολιτών μας, είχε το κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, για την «Κυριακή της Ανταλλαγής», το πρωί της 7ης Απριλίου 2013, στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης.

Στο χώρο της δράσης, τους δημότες υποδεχόταν προσωπικά ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Κιμπιζή. Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ευαγγελίου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Σπύρος Δράκος, η δημοτική σύμβουλος Μπίλλυ Δρίτσα, ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλης Λαϊνάς και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Κώστας Μαγγανάς, μαζί με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Πολίτες όλων των ηλικιών «απάντησαν» με θέρμη, στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, για ανταλλαγή αντικειμένων, που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα, με εκείνα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν, παράλληλα με την «πρόκληση», να πραγματοποιήσουν πρώτα, μια προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το οποίο και κατέκλυσαν από νωρίς, με μεγάλη προφορά τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα παιδιά, με την αθωότητα που τα διακρίνει, βρήκαν την ευκαιρία, όχι μόνο να ανταλλάξουν παιχνίδια, αλλά και να τα «δοκιμάσουν» επί τόπου, μετατρέποντας το χώρο, σε ένα παιχνιδότοπο ξεγνοιασιάς, γέλιου και χαράς!

Φιλοδοξία του Δήμου Μαρκοπούλου είναι, η ανταπόκριση του κόσμου να συνεχιστεί ενισχυμένη και να καθιερώσει τη «Κυριακή της Ανταλλαγής», ως νέο θεσμό. Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζεται η ένταξή της, στην πρώτη «Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση» κάθε μήνα, έχοντας ως στόχο, το συνδυασμό των δύο δράσεων.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, για την άψογη διοργάνωση και φυσικά όλους τους δημότες, που έσπευσαν να μοιραστούν και να προσφέρουν, αλλά πάνω από όλα να αποδείξουν, ότι η κοινωνία που μοιράζεται τον πλούτο και τη χαρά, τη στέρηση και τη δυσκολία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί στηρίζεται ακριβώς σε αυτούς, τους ακλόνητους δεσμούς της.