23/04/2013

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ANTONINA SVALBONIENE

Έναν κόσμο «παραμυθένιο» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης ζωγραφικής της Antonina Svalboniene, που διοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου και εγκαινιάζεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. στο νέο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, στο Πόρτο Ράφτη (λεωφ. Πόρτο Ράφτη, έναντι Γέγου).

Η Antonina γεννήθηκε το 1981 στο Κισινάου της Μολδαβίας και προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και το Κολέγιο Τέχνης στη Μολδαβία. Μετά το πέρας των σπουδών της, ειδικεύτηκε στη γραφιστική, για εφαρμογές της οποίας, έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνές εκθέσεις. Στη χώρα μας, απέσπασε βραβείο τον Σεπτέμβριο του 2011, στο διαγωνισμό φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο ΑΚΤΟ κερδίζοντας την τρίτη θέση.

Πέραν των επαγγελματικών της ενασχολήσεων, το πάθος της για τη ζωγραφική είναι ένα πάθος καθημερινό, μια ανάγκη ζωής, την οποία εκφράζει και διοχετεύει με τα έργα της, που αποτελούν ολοφάνερη έκφραση των ονείρων και των ιδανικών της. Προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στα ερεθίσματα που της κληροδότησε η γενέτειρα πατρίδα της, καθώς και στα βιώματα της δεύτερης πατρίδας της, αναπαράγει με τρυφερότητα, νοσταλγία και με ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος, έναν κόσμο «παραμυθένιο», τον οποίο η ίδια αρχικά έχει οραματιστεί πριν τον δημιουργήσει. Ακολουθεί σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις και μεθόδους, χρησιμοποιώντας λάδια και ακρυλικά. Ενίοτε ζωγραφίζει και σε ακουαρέλες.

Η παραμυθένια αίσθηση διακατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ζωγραφικού της έργου. Η τεχνική της, με φυσικές, απλές, καθαρές φόρμες, μας παραπέμπει στο Naive κίνημα. Μας παρακινεί να χαμογελάσουμε και να αφεθούμε σε ένα κόσμο φαντασμαγορίας και ονειρικών πλασμάτων, όπως οι γάτες με φτερά πεταλούδας και οι νεράϊδες. Η ζωγραφική της Antonina μένει πιστή στο σενάριο της φαντασίας της και παρασύρει τον θεατή στην προσωπική της εικονοποίηση.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Απριλίου – 2 Μαϊου
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.