22/11/2013

Αναζήτηση οικοπέδου- οικίας για την οικογενειακή εστία του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στην Αττική (Αγκαλιά για το παιδί σε κίνδυνο)

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο να προστατεύσει, να στηρίξει και να βοηθήσει παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας (είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι εγκαταλελειμμένα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο από άλλες αιτίες),  καταβάλλει από τον Ιούνιο του 1994 έως σήμερα  κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Από το 2010 ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» έχει ιδρύσει στην Κατερίνη,  την «ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε Κίνδυνο» την Πρώτη παιδική Οικογενειακή εστία «ΑΓΚΑΛΙΑ». Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης παιδιών όπου η φροντίδα και η επιμέλειά τους αφαιρείται από τους φυσικούς γονείς με εισαγγελική παρέμβαση και αποδίδεται αποκλειστικά στο Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά από δικαστική απόφαση.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου αυτού μοντέλου είναι ότι η στέγαση 4-5 «παιδιών σε κίνδυνο» γίνεται σε σπίτι με την παρουσία και τη φροντίδα παντρεμένου ζευγαριού, μητέρας και πατέρα, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν βιώνοντας τη θαλπωρή της οικογένειας. Το παντρεμένο ζευγάρι εγκαταλείπει το δικό του σπίτι και συγκατοικεί με τα παιδιά σε σπίτι που εξασφαλίζει ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Στο νέο μοντέλο «ΑΓΚΑΛΙΑ» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», το μόνο επί πληρωμή προσωπικό είναι η «μητέρα» και η «θεία», ενώ το υπόλοιπο, επιστημονικό και μη, προσωπικό, είναι εθελοντές από την τοπική κοινωνία. Ο επόμενος στόχος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι η ίδρυση μιας 2ης «ΑΓΚΑΛΙΑΣ για το παιδί σε κίνδυνο» στην Αττική όπως επίσης και μονογονεϊκή ομάδα επίσης στην Αττική. Το όλο εγχείρημα της επέκτασης αυτών των οικογενειακών εστιών  γίνεται με την προοπτική οι «ΑΓΚΑΛΙΕΣ για τα παιδιά σε κίνδυνο» να αναγνωριστούν και να εγκριθούν από την Πολιτεία ως οικογενειακές  εστίες, ώστε να μπορούν τα παιδιά να δίνονται μετά από ειδική άδεια για αναδοχή πριν από την ενηλικίωσή τους.

Οι ανάγκες της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ για το παιδί σε κίνδυνο» είναι μεγάλες και πολυποίκιλες καθώς υπάρχουν έξοδα που αφορούν τα τροφεία της οικογένειας, έξοδα θέρμανσης, ένδυσης, υπόδησης, οικιακά έξοδα, μισθός προσωπικού.

Οι τρέχουσες ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι οι εξής:

Ανάγκες «Αγκαλιάς» της Αττικής
· Οικόπεδο
· Οίκημα με 2 διαμερίσματα για να στεγάσει 5 παιδιά και 2 γονείς. Το ένα χρειάζεται  3 υπνοδωμάτια για τα παιδιά, και ένας χώρος με υπνοδωμάτιο για τους γονείς. Σε περίπτωση δωρεάς του οικήματος η  «ΑΓΚΑΛΙΑ» παίρνει αυτόματα το όνομα του δωρητή.
· Εξοπλισμός Οικίας

Όλα τα χρόνια δράσης του Συλλόγου μας (1994 έως σήμερα), αναζητούμε συνεργασίες στα πλαίσια των οποίων θα μπορεί ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» να εκπληρώσει τους στόχους του να προστατεύσει, να στηρίξει και να υποστηρίξει παιδιά που στερούνται οικογενειακής θαλπωρής. Είναι ζωτικής σημασίας η εύρεση του κατάλληλου χώρου -σπιτιού που θα στεγαστεί η «ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε κίνδυνο» της Αττικής.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις ανάγκες του συλλόγου μας, καθώς πλέον το επιτυχημένο νέο μοντέλο στέγασης «παιδιών σε κίνδυνο», θέλουμε να επεκταθεί και στην Αθήνα και ως εκ τούτου θα επιθυμούσαμε  να γνωρίζετε αυτές τις ανάγκες και αν υποπέσει στην αντίληψή σας η οποιαδήποτε περίπτωση οικοπέδου / σπιτιού / οικήματος που πληροί  τις άνω προϋποθέσεις, ή αν γνωρίζετε κάποιον δωρητή που επιθυμεί να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τον Σύλλογό μας, θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσουμε. 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Πληροφορίες: 30-23510-22005, 30-6945154447
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
facebook.com/benjaminorphans.com ,   facebook.com/groups/EMBRACE.A.CHILD.AT.RISK
shop.benjaminorphans.com