19/11/2013

Διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα της Κυριακής, 17 Νοεμβρίου 2013, της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σχετικά με το δημοσίευμα της 17ης Νοεμβρίου 2013, της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», με τίτλο «Η λίστα του Ράιχενμπαχ. Η εφορία περνά από κόσκινο 1.600 πλούσιους», το οποίο αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 και στον ιστότοπο «protothema.gr», είναι απαραίτητο να γίνουν οι εξής διευκρινίσεις.

Στην συγκεκριμένη λίστα, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα είκοσι (20) περίπου συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη. Ωστόσο, ο σχετικός έλεγχος, (λόγω κοινής φορολογικής δήλωσης) αφορά στην ακίνητη περιουσία της συζύγου του, η οποία υποβάλει κανονικά, ετήσιες δηλώσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Η συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία, έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο διετούς οικονομικού ελέγχου, ήδη από τον Ιούλιο του 2011, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει αποφέρει, κανένα απολύτως εύρημα παράνομου πλουτισμού!

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως και ο νέος έλεγχος, θα φέρει παρόμοια αποτελέσματα.

Όσον αφορά στην περιουσιακή κατάσταση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, αξίζει να αναφερθεί, ότι από τις αρχές του 2005, όταν ανακοινώθηκε η πρώτη δημαρχιακή του υποψηφιότητα, όπως προκύπτει και από σχετική έγγραφη Βεβαίωση του Υποθηκοφυλακείου Κρωπίας, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου έχει προχωρήσει μόνο, σε τέσσερις (4) πωλήσεις ακινήτων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 257.000 Ευρώ και στην Αποδοχή Κληρονομιάς, που ακολούθησε το θάνατο του πατέρα του, στις 16/7/2005!

Να τονίσουμε επίσης, ότι απ’ την ημερομηνία ανάληψης της Δημοτικής Αρχής απ’ τον  Δήμαρχο Μαρκοπούλου, την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και σήμερα, ο ίδιος, έχει προβεί εκ νέου και μόνο, σε μία πώληση αγροτικού ακινήτου, αντικειμενικής αξίας 18.000 €, η δε σύζυγος του δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως αγορά ακινήτου, ούτε καν σε Αποδοχής Δωρεάς από του γονείς της!


Οι επικείμενοι έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), είναι σε κάθε περίπτωση θεμιτοί και αναγκαίοι, προκειμένου να καταπολεμηθούν φαινόμενα φοροδιαφυγής ή παράνομου πλουτισμού. Όπως διευκρινίζεται άλλωστε και από το υπουργείο Οικονομικών, «οι ελεγχόμενοι δεν είναι απαραίτητα παραβάτες και υπόλογοι. Απλώς οι υπηρεσίες κάνουν τους ελέγχους και όσοι είναι καθαροί, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».


Κατά τα άλλα, τα Μεσόγεια είναι μικρή περιοχή και όλοι γνωριζόμαστε καλά και όλοι μας, έχουμε την ξεχωριστή ταυτότητά μας, για το ήθος και την εντιμότητά μας!