14/11/2013

Τα συνεχόμενα ψέματα και οι διαρκείς αποτυχημένες καταγγελίες και προσφυγές, του κου Γ. Αδάμου!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                    Μαρκόπουλο, 13/11/2013
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Τα συνεχόμενα ψέματα και οι διαρκείς αποτυχημένες καταγγελίες και προσφυγές,  του κου Γ. Αδάμου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Δημοτική Αρχή σας ενημερώνει, ότι η γνωστή παράταξη με επικεφαλής τον κο Γ. Αδάμο, συνεχίζει ακάθεκτη και με την ίδια έντονη πυγμή, το «δημιουργικό» και αναμφίβολα «καρποφόρο» έργο της, των διαρκών καταγγελιών και προσφυγών, σε βάρος του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η σκληρή δουλειά, της εν λόγω παράταξης, απ’ ότι φαίνεται πιάνει τόπο! Κανείς δεν θα μπορούσε άλλωστε να ισχυριστεί το αντίθετο, αφού τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα της «αποτελεσματικότητας» της καταγγελτικής δράσης της, αποτελεί η εκ νέου απόρριψη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, των δύο (2) πρόσφατων Προσφυγών της, αφού κρίθηκαν και αυτές, ως μη νόμιμες!

Συγκεκριμένα, οι ενστάσεις αυτές, αφορούσαν, η μεν πρώτη, στην απόφαση για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την εταιρεία, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» και τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ», για την πρόσληψη απαιτούμενου προσωπικού, προς εξυπηρέτηση κυρίως των αναγκών συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, του Δήμου Μαρκοπούλου και η δεύτερη, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για πληρωμή του Μελετητή του Σχεδίου Πόλης, δύο περιοχών στο Πόρτο Ράφτη.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας από τον κο Γ. Αδάμο όχι απλώς ένα δείγμα γραφής, αλλά ολόκληρους τόμους, γραμμένους με τον δικό του, μοναδικό τρόπο!

Πρόκειται για τόμους γεμάτους από ψέματα, συκοφαντίες, ατεκμηρίωτες καταγγελίες και γενικολογίες, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, προσπαθώντας να αποκρύψουν το γεγονός του απόλυτου κενού, όσον αφορά στην κατάθεση προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα του τόπου, από την συγκεκριμένη παράταξη, ως όφειλε να κάνει.

Εδώ και τρία (3) περίπου χρόνια, καημό το έχουμε να δούμε εκ μέρους του μία, έστω μία, ολοκληρωμένη και άξια λόγου αντιπρόταση, για κάποιο σοβαρό θέμα του Δήμου μας!

Αντιθέτως, ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει δημιουργήσει πλέον, ειδικό συλλεκτικό Άλμπουμ, γεμάτο από τις ψευδείς και εκ του προοιμίου αποτυχημένες καταγγελίες και προσφυγές του κου Γ. Αδάμου, οι οποίες έχουν απορριφθεί όλες και στο σύνολό τους, αφού κρίθηκαν ως αβάσιμες και ψευδείς!

Μετά το πέρας της τετραετίας, θα το παραδώσουμε στον κο Γ. Αδάμο, προκειμένου να έχει συγκεντρωμένο, το «πλούσιο έργο» που προσέφερε στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας και διάλυση οποιωνδήποτε λανθασμένων εντυπώσεων, πρέπει να δοθούν κάποιες αναγκαίες διευκρινήσεις, όσον αφορά στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με την Έκτακτη Οικονομική Επιχορήγηση που έλαβε ο Δήμος Μαρκοπούλου τον περασμένο Απρίλιο, από το Υπουργείο Εσωτερικών, χάρη στην οποία, ο Δήμος μας συγκαταλέγεται πλέον στους οικονομικά υγιείς, Δήμους της χώρας μας.

Σχετικά λοιπόν, με το «Μνημόνιο Κατανόησης», που αναφέρει ο κος Γ. Αδάμος στην ανακοίνωσή του, παρουσιάζοντάς το, ψευδώς και παραπλανητικά ως «υποθήκευση της οικονομικής ανεξαρτησίας του Δήμου», διευκρινίζεται ότι το παραπάνω, το έχουν υπογράψει ΟΛΟΙ οι επιχορηγηθέντες Δήμοι της χώρας και αποσκοπεί στην καλή, ομαλή και χρηστή λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ιδιαίτερη δέσμευση ή υποχρέωση, πέραν αυτών! Μάταια λοιπόν, προσπαθείτε κ. Αδάμο να μας πείσετε για το αντίθετο, αγνοώντας ή παριστάνοντας ότι αγνοείτε, πως το «Μνημόνιο Κατανόησης», αφορά στο σύνολο των Δήμων της χώρας, που έλαβαν Έκτακτη Οικονομική Επιχορήγηση και κυρίως, δεν περιέχει κανένα επαχθή όρο!

Όσον αφορά στις επιμέρους παρατηρήσεις του, πρόκειται για δεσμεύσεις, την εφαρμογή των οποίων θα έπρεπε να επιζητά, κάθε πολίτης.

Δηλαδή κ. Γ. Αδάμο,

·        Είναι λάθος, να ξοδεύουμε, όσα εισπράττουμε;

·        Είναι μεμπτό, να είμαστε συνεπείς στον ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού του Δήμου μας;

·        Είναι κατακριτέο, να μην δημιουργούμε ληξιπρόθεσμες οφειλές;

·        Είναι μήπως άξιο καταγγελίας, το γεγονός ότι νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου Μαρκοπούλου, σβήνοντας το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών του και σχεδόν το 70% του συνολικού χρέους των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές;

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε, ότι οι εποχές της ασυδοσίας και της κατασπατάλησης, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον Δήμο μας, αφού με οδηγό τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια, διεκδικεί και εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά, οικονομικά δεδομένα για τους πολίτες. 

Επίσης, ο Δήμος μας, ουδέποτε δημιούργησε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, από 1/1/2012 έως 31/7/2013.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 131.792 Ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ, που δημιουργήθηκαν το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφορούν στον οικισμό της Βραυρώνας, οι οποίες ναι μεν δεν αφορούν στον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς ο τελευταίος (Δήμος Μαρκοπούλου) δεν αναγνωρίζει τις οφειλές του Δικτύου Ύδρευσης, του συγκεκριμένου οικισμού, ωστόσο επειδή η Βραυρώνα, ανήκει στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Δήμο μας και έλαβε το ποσό, απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κος Γ. Αδάμος, πρέπει πρώτα να μάθει να ξεχωρίζει τους οικισμούς του Δήμου Μαρκοπούλου (θα του χαρίσουμε ένα χάρτη) και να μην μπερδεύει (όπως έκανε, προκαλώντας τα γέλια των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων) τον οικισμό της Βραυρώνας, με τον οικισμό του Πολυτεχνείου, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και του δόθηκαν οι απαιτούμενες σχετικές (γεωγραφικές) διευκρινίσεις, τις οποίες καθώς φαίνεται, αδυνατεί να τις κατανοήσει.

Εν κατακλείδι, επαναλαμβάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, δεν δημιούργησε, ούτε και πρόκειται να δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού σέβεται τις υπογραφές της και πάνω απ’ όλα τους πολίτες, τους οποίους κοιτάζει στα μάτια, με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Αντί όμως η παράταξή του να χαίρεται που επιτέλους ο Δήμος Μαρκοπούλου, απαλλάχτηκε από τον βραχνά του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών του, συνεχίζει να βαδίζει, στην γνωστή πια σε όλους μας οδό, των διαρκών ψευδών, των αποτυχημένων καταγγελιών και των διαρκώς απορριπτόμενων άσκοπων ενστάσεων!!

Ειλικρινά κ. Αδάμο, δεν λυπάστε για τις ατελείωτες ώρες που χαραμίζετε για τις ανυπόστατες και αβάσιμες καταγγελίες σας και τα ψέματα που γράφετε;