22/11/2013

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινήσεις, όσον αφορά δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, το οποίο έχουν αναπαραγάγει και τοπικά διαδικτυακά μέσα, που κάνει λόγο για επιβολή προστίμου ύψους έως και 11,5 εκατ. Ευρώ, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 47.762 Ευρώ την ημέρα, στην χώρα μας, σε περίπτωση καταδίκης της στο Ευρωδικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε εκ νέου η Κομισιόν κατά της Ελλάδας, για το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων.

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο Δήμος Μαρκοπούλου, συγκαταλέγεται στους δεκαεπτά (17) Δήμους της χώρας, που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες για την προστασία του περιβάλλοντος, υποδομές. Αξιοσημείωτη είναι δε, η τοποθέτηση του ΥΠΕΚΑ γύρω από το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο προειδοποιεί  τους Δήμους, ότι το όποιο πρόστιμο θα τους μεταβιβαστεί!

Όπως έχει γίνει σαφές και με προηγούμενη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Αποχετευτικού του Δικτύου.

Συγκεκριμένα, η συνολική δημόσια δαπάνη  με ΦΠΑ, που πρόσφατα εξασφαλίσαμε για λογαριασμό του Δήμου μας, για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μαρκοπούλου και την δεύτερη φάση της Αποχέτευσης στην πόλη μας, διαμορφώθηκε τελικά, στο ποσό των 11.310.427 Ευρώ!

Άμεσα λοιπόν, θα εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της πόλης του Μαρκοπούλου, ενώ ήδη γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία κονδύλια για την Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη, καθώς μέριμνα όλων μας, αποτελεί η προστασία των θαλασσών μας, του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Όπως φαίνεται άλλωστε και από την εξέλιξη των πραγμάτων, η Δημοτική Αρχή, έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της Αποχέτευσης δίχως κωλυσιεργίες, αποκτώντας έτσι ο τόπος μας ένα έργο πνοής, που θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα προφυλάξει το Περιβάλλον και σαφώς, θα εκμηδενίσει οποιεσδήποτε πιθανότητες επιβολής προστίμων στον Δήμο μας.

Μέσω μίας σειράς συντονισμένων ενεργειών, με πιο πρόσφατη αυτή της ανάδειξης εργολάβου, για την πραγματοποίηση της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, της δεύτερης φάσης της Αποχέτευσης στην πόλη μας, της μελέτης επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού, από 40.000 σε 80.000 ισοδύναμους κατοίκους και αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, μετά τον διεθνή Διαγωνισμό που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει θέσει ως απαρέγκλιτο στόχο του, να μείνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποφεύγοντας έτσι τα τσουχτερά πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ωστόσο, είναι απαράδεκτο και μόνο το ενδεχόμενο, να χρεωθούν σήμερα οι πολίτες, την αποτυχία και την κωλυσιεργία των προηγούμενων Δημοτικών Διοικήσεων, που είτε από αδιαφορία, είτε από ανικανότητα, δεν έδωσαν νωρίτερα διέξοδο στο πρόβλημα της Αποχέτευσης, όταν υπήρχε ακόμη η πολυτέλεια του χρόνου, για να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά, προκειμένου ο Δήμος μας να αποκτήσει το σημαντικότατο αυτό έργο της Αποχέτευσης, που πάνω απ’ όλα αποτελεί ένδειξη ύπαρξης στοιχειώδους καθημερινού πολιτισμού!